Brukselka w sosie cytrynowym

Brukselka w sosie cytrynowym
Przepis brukselka w sosie cytrynowym można zrobić w około 25 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 464 kalorii, 8G białka, oraz 44g tłuszczu. Za $1.39 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Ten przepis jest lubiany przez 18 smakoszy i kucharzy. Kilka osób naprawdę polubiło ten sos. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i podnieś sól selera, brukselkę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 64%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczone szaszłyki z brukselki z sosem cytrynowo-tymiankowym, Brukselka Cytrynowa, oraz Brukselka Cytrynowa.

Instrukcje

1
Jeśli używasz świeżych brukselek, przytnij i wytnij "X" na końcu każdego z nich. W dużym rondlu przynieś 1. wody i kiełków do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-12 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
KiełkiKiełki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Tymczasem w małym rondlu rozpuść masło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Ubij majonez, sok z cytryny i sól selera na gładką masę; podgrzej (nie gotuj).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól SelerowaSól Selerowa
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Odcedź brukselkę i umieść w misce do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Skrop sosem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Posyp parmezanem i migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
( 23)( 23)
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawSos
Magazyn