Brukselka w sosie cytrynowym
Przepis brukselka w sosie cytrynowym można zrobić w około 25 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 464 kalorii, 8G białka, oraz 44g tłuszczu. Za $1.39 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Ten przepis jest lubiany przez 18 smakoszy i kucharzy. Kilka osób naprawdę polubiło ten sos. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i podnieś sól selera, brukselkę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 64%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczone szaszłyki z brukselki z sosem cytrynowo-tymiankowym, Brukselka Cytrynowa, oraz Brukselka Cytrynowa.
Instrukcje
Jeśli używasz świeżych brukselek, przytnij i wytnij "X" na końcu każdego z nich. W dużym rondlu przynieś 1. wody i kiełków do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-12 minut lub do miękkości.
Tymczasem w małym rondlu rozpuść masło na małym ogniu.
Ubij majonez, sok z cytryny i sól selera na gładką masę; podgrzej (nie gotuj).
Odcedź brukselkę i umieść w misce do serwowania.
Posyp parmezanem i migdałami.