Brukselka Rozdrobniona
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać rozdrobnione brukselki spróbować. Jedna porcja zawiera 100 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 2 i kosztuje 97 centów za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 5 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz szalotkę, sok z cytryny, brukselkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Posiekana Brukselka Sauté, Rozdrobnione brukselki i szalotki, oraz Śródziemnomorskie Rozdrobnione Brukselki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Gotować boczek, aż chrupiące w dużej patelni.
Wyjąć łyżką szczelinową na talerz.
Podczas gotowania boczku, odciąć końce brukselki. Następnie posiekaj brukselkę na pół.
Połóż je pocięte na boki i drobno posiekaj, aż wszystkie zostaną rozdrobnione.
Dodaj czosnek i szalotki na patelni i saute aż pachnące i szalotki są miękkie, 1 do 2 protokół. Wymieszać z brukselką i saute do miękkiej chrupiące, 3 do 5 protokół.
Dodać szczyptę brązowego cukru. Doprawić solą i pieprzem, dodać sok z cytryny.
Saute na 1 minutę więcej. Wymieszać z posiekaną natką pietruszki i boczkiem.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.