Brukselka i dziki ryż
Brukselka i dziki ryż to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 146 kalorii. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wody, soli, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 54%. Spróbuj Brukselka dla dzieci z dzikim ryżem i orzechami pekan, Klon balsamiczny brukselka i sałatki z dzikiego ryżu, oraz Pilaw z dzikiego ryżu z batatami i brukselką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wodę i grzyby w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 2 minuty.
Wyjąć z ognia; odstawić na 30 minut.
Grzyby odsączyć, rezerwując 1 szklankę płynu. Grubo posiekać grzyby.
Brukselkę dokładnie umyć i usunąć przebarwione liście. Przyciąć końce łodygi i przeciąć na pół; odstawić.
Połączyć bulion z kurczaka i 1 szklanka reserved płyn w tym samym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Dodać ryż i grzyby. Przykryć i dusić 50 minut.
Usunąć z ciepła; spuścić.
Roztopić 2 łyżki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; dodać pory. Smażyć 3 minuty lub do miękkości.
Wyjąć z patelni; odstawić. Roztopić pozostałe masło na patelni na średnim ogniu; dodać brukselkę, i smażyć 5 minut lub aż rumiane.
Dodaj 3 łyżki wody; przykryć i gotować 5 do 6 minut lub aż brukselka są przetargu widłowego, dodając więcej wody w razie potrzeby.
Dodać ugotowany ryż, por, sól i pieprz; delikatnie wymieszać. Gotować na średnim ogniu, aż do całkowitego ogrzania.