Brownies w polewie czekoladowej
Brownies w polewie czekoladowej to deser przeznaczony dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 6 g tłuszczu i łącznie 209 kalorii. Za 57 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka kakao do pieczenia, posypki z cukierków halloweenowych, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę łyżkową wynoszącą 9%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Brownies w polewie czekoladowej, Brownies w polewie potrójnej czekolady i Brownies w polewie ciemnej czekolady.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Ubij białka z jaj. Ubij wanilię.
Połącz mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól; stopniowo dodawać do ubitej masy.
Rozłożony na 8-calowy. kwadratowa forma do pieczenia pokryta sprayem kuchennym.
Piec w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy na drucianej kratce.
Na glazurę w małej misce wymieszaj cukier cukierniczy, kakao, wanilię i tyle wody, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Rozłóż na ciasteczkach. W razie potrzeby udekoruj posypką cukierkową.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasteczka. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Famille Vincent Cremant de Bourgogne z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne]()
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.