Brown Butter-Sour Cream Crumb Cake
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać brązowy masło-kwaśna śmietana ciasto okruchy spróbować. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 158 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz masło, soda oczyszczona, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Brown Butter Sour Cream Crumb Cake, Ciasto z brązowym masłem, imbirem i kwaśną śmietaną, oraz Śmietankowy tort kawowy z brązową glazurą maślaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
W maszynce połączyć masło z cukrem, mąką, sodą oczyszczoną i solą i przetwarzać, aż mieszanina utworzy małe okruchy.
Przenieść na talerz i wcisnąć w 1/2-calowe grudki. Przechowywać w lodówce przez 15 minut, aż firma.
W małym rondlu, gotować masło na umiarkowanym ogniu, aż ciała stałe stają się brązowe, 5 protokół. Natychmiast zeskrobać masło i ciała stałe do płytkiej miski i zamrozić, aż będzie twarde, ale nie twarde, 15 minut.
Spryskaj 9-calową patelnię springform sprayem do pieczenia i wyłóż dno papierem do pieczenia. Spryskaj papier. W misce ubić mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, solą i gałką muszkatołową. Zeskrobać jędrne brązowe masło do miski stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w wiosło.
Dodaj cukier i ubijaj z umiarkowaną prędkością, aż będzie lekki i puszysty, 5 minut.
Dodać jajka i wanilię i ubić na gładką masę. Pracując w 3 naprzemiennych dodatkach, ubij suche składniki i kwaśną śmietanę, skrobając misę od czasu do czasu.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i rozsypać okruchy na wierzchu.
Piec w środku piekarnika przez 45 minut, aż ciasto będzie złote i szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty.
Zdjąć pierścień i przenieść ciasto na talerz. Papier obrać ze spodu ciasta przed podaniem.