Brown Beer Chleb Żytni

Brown Beer Chleb Żytni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj chleba żytniego Browne Beer. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Ten przepis służy 20. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mielonej mąki żytniej, drożdży, jogurtu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Salt Grass Steakhouse Shiner Bock Beer Bread-możesz zrobić chleb piwny w domu z naszym take alike.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę; smażyć 4 protokół lub do złotego koloru. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Rozpuścić 1/8 łyżeczki cukru i drożdży w ciepłym piwie; odstawić 5 minut. Wymieszaj jogurt, ocet, kminek i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
OcetOcet
JogurtJogurt
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
PiwoPiwo
SólSól
4
Dodaj pozostały 1 łyżeczkę cukru i jajko; mieszaj trzepaczką do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
6
Dodać 2 1/2 szklanki mąki uniwersalnej i mąki żytniej do mieszaniny drożdży; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Wymieszać w mieszaninie cebuli. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Mąka żytniaMąka żytnia
CiastoCiasto
CebulaCebula
DrożdżeDrożdże
7
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Uformuj ciasto w 12-calowy Owalny bochenek na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
9
Ułożyć bochenek na blasze wyłożonej pergaminem. Lekko pokryć powierzchnię bochenka sprayem do gotowania. Przykryć folią; odstawić na 30 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
10
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Połącz 1 łyżeczkę wody i białka w małej misce. Delikatnie szczotkować mieszankę białka jaj na powierzchni bochenka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Piec w 400 przez 28 minut lub aż bochenek jest złoty brąz i brzmi puste po dotknięciu, i ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn