Brown Beer Chleb Żytni

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj chleba żytniego Browne Beer. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Ten przepis służy 20. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mielonej mąki żytniej, drożdży, jogurtu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Salt Grass Steakhouse Shiner Bock Beer Bread-możesz zrobić chleb piwny w domu z naszym take alike.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 4 protokół lub do złotego koloru. Super.
Rozpuścić 1/8 łyżeczki cukru i drożdży w ciepłym piwie; odstawić 5 minut. Wymieszaj jogurt, ocet, kminek i sól.
Dodaj pozostały 1 łyżeczkę cukru i jajko; mieszaj trzepaczką do połączenia.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 2 1/2 szklanki mąki uniwersalnej i mąki żytniej do mieszaniny drożdży; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Wymieszać w mieszaninie cebuli. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Uformuj ciasto w 12-calowy Owalny bochenek na lekko posypanej mąką powierzchni.
Ułożyć bochenek na blasze wyłożonej pergaminem. Lekko pokryć powierzchnię bochenka sprayem do gotowania. Przykryć folią; odstawić na 30 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Połącz 1 łyżeczkę wody i białka w małej misce. Delikatnie szczotkować mieszankę białka jaj na powierzchni bochenka.
Piec w 400 przez 28 minut lub aż bochenek jest złoty brąz i brzmi puste po dotknięciu, i ostudzić na stojaku z drutu.