Brokuły z oliwą pomarańczową-Chile
Brokuły z oliwą pomarańczowo-Chile mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju roślinnego, soku pomarańczowego, skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%. Spróbuj Brokuły z oliwą pomarańczową-Chile, Brokuły pieczone z czosnkiem i Chile, oraz Stir-Fried Chile Beef & Broccoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W żaroodpornej misce połącz skórkę pomarańczową i olej sezamowy. W rondlu podgrzej olej roślinny na umiarkowanym ogniu.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż złoty, o 3 protokół.
Dodaj imbir, pokruszony czerwony pieprz i pięć przypraw w proszku i gotować, aż pachnące, o 1 minutę. Wymieszać z sokiem pomarańczowym i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 4 protokół. Wymieszać mieszaninę soku pomarańczowego do skórki i doprawić solą i pieprzem.
W rondlu, parować brokuły aż tylko miękkie, o 8 protokół.
Na rozgrzany talerz przełożyć brokuły na parze, na wierzchu łyżkę oleju pomarańczowo-chilijskiego i podawać.
Make Ahead: olej orange-chile można schłodzić przez 3 dni.