Brokuły smażyć z imbirem i sezamem

Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepisy do repertuaru, brokuły smażyć z imbirem i sezamem może być przepis, który należy spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 120 kalorii. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 417 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka różyczek brokułów, olej sezamowy, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. To działa dobrze jako bardzo przystępnej cenie hor d ' oeuvre. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Sezam imbir wieprzowina i brokuły marchew Stir Fry, Sezam Imbir Wołowina Stir-Fry, oraz Mielona Wołowina Sezam Imbir Stir Fry są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Toast nasiona sezamu: Toast nasiona sezamu przez pierwsze ogrzewanie mały, kij wolne sauté patelni na średnim ogniu.
Dodać nasiona sezamu i potrząsnąć patelnię tak, że rozłożone w jednej warstwie.
Niech gotować, aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu, o 2-3 protokół. Nie odchodź od nich podczas gotowania, ponieważ gdy zaczną brązowieć, mogą łatwo się spalić. Po lekko upieczeniu wyjąć z ognia i włożyć do małej miseczki.
Mieszanka, sos sojowy, olej sezamowy:
Wymieszać bulion, sos sojowy i ciemny olej sezamowy razem w małej misce, odstawić.
Podgrzać 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych lub oleju rzepakowego w dużym, pokrycie stanie sauté patelni na średnim ogniu.
Dodać różyczki brokuły, mieszać do herbu różyczki z olejem, smażyć przez około minutę.
Wyczyść przestrzeń w środku brokuły i dodać imbir i czosnek.
Dodać trochę więcej oleju do imbiru i czosnku (o łyżeczkę) i smażyć przez pół minuty, mieszając tylko czosnek i imbir, aż pachnące. Następnie czosnek i imbir wymieszać z brokułami.
Dodaj mieszaninę soi i gotuj na wolnym ogniu:
Dodaj mieszaninę oleju sezamowego sojowego na patelnię. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień i przykryć.
Gotuj przez 2-3 minuty, aż brokuły będą nadal twarde, ale można je przekłuć widelcem.
Brokuły wyjąć łyżką szczelinową do miski. Przywróć patelnię do ciepła, zwiększ ciepło do wysokiej i zagotuj płyn, aż pozostanie tylko kilka łyżek stołowych.
Wyłączyć ogień, powrócić brokuły na patelnię, dodać tosty sezamu, wrzucić płynem. Włożyć do miski.