Brokuły Rabe z czosnkiem i złotymi rodzynkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać brokuły Rabe z czosnkiem i złote rodzynki spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 87 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, sól koszerna, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Brokuły Rabe ze złotymi rodzynkami, Makaron brokułowy Rabe ze złotym czosnkiem, oraz Makaron brokułowy Rabe ze złotym czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotować 8 szklanek wody.
Brokuły pokroić na 2-calowe kawałki. Brokuły gotować rabe we wrzącej wodzie 2 minuty; odcedzić.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj oliwę z oliwek do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj pokruszony czerwony pieprz i czosnek na patelnię; gotować 30 sekund, mieszając od czasu do czasu.
Dodać brokuły rabe i rodzynki na patelni; gotować 2 protokół. Wymieszać z solą i czarnym pieprzem.
Odmiana brokułów Rabe z grzankami Polenta: Przygotuj przepis podstawowy, pomijając rodzynki.
Wytnij cztery 1-calowe plastry polenty chłodzonej rurki; pokrój plastry na 1-calowe kostki.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na patelnię; zawirować do herbu.
Dodaj polenta; gotować 8 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron. Top brokuły rabe z grzankami.
Służy 4 (wielkość porcji: około 2/3 szklanki) kalorie 137; tłuszcz 8g (sat 9g); sód 253MG
Odmiana brokułów Rabe z sezamem i soją: Przygotuj przepis podstawowy, zachowując rabe w całości, mieląc czosnek, zastępując 2 łyżeczki oleju z orzeszków ziemnych oliwą z oliwek i pomijając rodzynki. Delikatnie wrzucić sauted rabe w 1 łyżka dolno-sodowego sosu sojowego, 1 łyżeczka octu ryżowego, 1/2 łyżeczka cukru, i 1/2 łyżeczka tosty oleju sezamowego.
Posypać 1 łyżeczką prażonego sezamu.
Służy 4 (wielkość porcji: około 2/3 szklanki) kalorie 71; tłuszcz 2g (sat 5g); sód 251MG
Odmiana brokułów Rabe z białą fasolą i parmezanem: Przygotuj przepis podstawowy, zwiększając olej do 2 łyżek stołowych, zwiększając pieprz czerwony do 1/4 łyżeczki, zwiększając czosnek do 5 ząbków, pomijając rodzynki i zwiększając czarny pieprz do 1/2 łyżeczki. Wymieszać w 1 (15-uncja) może wypłukane i odsączone fasoli cannellini; gotować 1 minutę lub aż dokładnie ogrzane. Top z 1 uncji ogolonego parmezanu.
Służy 6 (wielkość porcji: około 3/4 szklanki) kalorii 119; tłuszcz 9G (sat 4g); sód 273MG