Brokuły Rabe z czosnkiem i złotymi rodzynkami

Brokuły Rabe z czosnkiem i złotymi rodzynkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać brokuły Rabe z czosnkiem i złote rodzynki spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 87 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, sól koszerna, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Brokuły Rabe ze złotymi rodzynkami, Makaron brokułowy Rabe ze złotym czosnkiem, oraz Makaron brokułowy Rabe ze złotym czosnkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotować 8 szklanek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Brokuły pokroić na 2-calowe kawałki. Brokuły gotować rabe we wrzącej wodzie 2 minuty; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
WodaWoda
3
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj oliwę z oliwek do patelni; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj pokruszony czerwony pieprz i czosnek na patelnię; gotować 30 sekund, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać brokuły rabe i rodzynki na patelni; gotować 2 protokół. Wymieszać z solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Brokuł RabeBrokuł Rabe
RodzynkiRodzynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Odmiana brokułów Rabe z grzankami Polenta: Przygotuj przepis podstawowy, pomijając rodzynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
GrzankiGrzanki
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
RodzynkiRodzynki
BazaBaza
8
Wytnij cztery 1-calowe plastry polenty chłodzonej rurki; pokrój plastry na 1-calowe kostki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta PreparowanaPolenta Preparowana
9
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na patelnię; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj polenta; gotować 8 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron. Top brokuły rabe z grzankami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
GrzankiGrzanki
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
12
Służy 4 (wielkość porcji: około 2/3 szklanki) kalorie 137; tłuszcz 8g (sat 9g); sód 253MG
13
Odmiana brokułów Rabe z sezamem i soją: Przygotuj przepis podstawowy, zachowując rabe w całości, mieląc czosnek, zastępując 2 łyżeczki oleju z orzeszków ziemnych oliwą z oliwek i pomijając rodzynki. Delikatnie wrzucić sauted rabe w 1 łyżka dolno-sodowego sosu sojowego, 1 łyżeczka octu ryżowego, 1/2 łyżeczka cukru, i 1/2 łyżeczka tosty oleju sezamowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Brokuł RabeBrokuł Rabe
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sos SojowySos Sojowy
RodzynkiRodzynki
CzosnekCzosnek
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
CukierCukier
BazaBaza
14
Posypać 1 łyżeczką prażonego sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
15
Służy 4 (wielkość porcji: około 2/3 szklanki) kalorie 71; tłuszcz 2g (sat 5g); sód 251MG
16
Odmiana brokułów Rabe z białą fasolą i parmezanem: Przygotuj przepis podstawowy, zwiększając olej do 2 łyżek stołowych, zwiększając pieprz czerwony do 1/4 łyżeczki, zwiększając czosnek do 5 ząbków, pomijając rodzynki i zwiększając czarny pieprz do 1/2 łyżeczki. Wymieszać w 1 (15-uncja) może wypłukane i odsączone fasoli cannellini; gotować 1 minutę lub aż dokładnie ogrzane. Top z 1 uncji ogolonego parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola CannelliniFasola Cannellini
ParmezanParmezan
Brokuł RabeBrokuł Rabe
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Fasola BiałaFasola Biała
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
RodzynkiRodzynki
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
BazaBaza
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
17
Służy 6 (wielkość porcji: około 3/4 szklanki) kalorii 119; tłuszcz 9G (sat 4g); sód 273MG
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia78
Magazyn