Brokuły Cytrynowo-Parmezanowe
Brokuły cytrynowo-Parmezanowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 32 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 79 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka skórki cytryny, ząbki czosnku, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Najlepsze Brokuły Ever (Parmezan-Cytryna Brokuły Pieczone), Cytrynowy Parmezan Brokuły, oraz Cytrynowy Parmezan Brokuły dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż brokuły na parze. Steam, pokryte, 4 minuty lub do crisp-tender.
Brokuły umieścić w dużej misce.
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Dodać olej i czosnek; gotować 2 minuty lub aż czosnek będzie pachnący.
Dodać mieszaninę oleju, skórka, sok, i sól do brokułów; wrzucić do herbu.
Posypać mieszanką brokułów z serem.
Pikantna odmiana Chile i czosnku: przygotuj przepis podstawowy przez krok
Rozgrzać patelnię na średnim-wysokim.
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 1/2 łyżeczki pokruszonej czerwonej papryki i 4 pokrojone ząbki czosnku; gotować 2 protokół.
Dodaj 1 łyżkę soku z cytryny.
Posypać 1 łyżeczką startej skórki cytryny i 1/4 łyżeczki soli koszernej.
Serwuje 6 kalorii 61; tłuszcz 8g (sat 7g); sód 96mg
Dijon, tymianek i odmiana orzechów sosny: Przygotuj przepis bazowy przez krok
W misce wymieszać 1 łyżkę mielonej szalotki, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę świeżego soku z cytryny, 1 łyżkę musztardy Dijon i 2 łyżeczki posiekanego świeżego tymianku; wymieszać trzepaczką.
Dodać brokuły i 2 łyżki prażonych orzeszków piniowych do mieszaniny oleju; wrzucić.
Serwuje 6 kalorii 79; tłuszcz 6g (sat 8g); sód 76mg
Wymieszać 1/4 szklanki piwa i 1 1/2 łyżki mąki w misce.
Połącz 3/4 szklanki mleka beztłuszczowego i 1/4 szklanki piwa na patelni; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Wymieszać mieszaninę mąki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować 2 minuty.
Dodaj 3/4 szklanki Cheddar o obniżonej zawartości tłuszczu, 1 łyżka szczypiorku, 1/2 łyżeczki startej skórki cytryny i 1/4 łyżeczki soli koszernej.
Serwuje 6 kalorii 79; tłuszcz 3g (sat 8g); sód 227mg