Brokułowe ravioli z Parmigiano i pistacjami

Brokułowe Ravioli z Parmigiano i pistacjami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 777 kalorii, 35g białka, oraz 66 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pistacji, masło, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 34 minuty. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest dobre. Spróbuj Brokułowe Ravioli z Parmigiano i pistacjami 2, Patelnia Ravioli Z Brokułami Przepis Rabe, oraz Pięcioramienna kaczka z ravioli z dyni i brokułami Rabe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek dobrze osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu. Ustaw miskę dobrze osolonej wody z lodem na blacie.
Dodaj brokuły rabe i gotuj przez 1 minutę, usuń brokuły rabe z wrzącej wody i natychmiast zanurz je w osolonej wodzie z lodem. Przygotuj wrzącą wodę do gotowania makaronu. Gdy brokuły ostygną, wyjmij je z lodowatej wody i wyciśnij nadmiar wody.
Drobno posiekać brokuły rabe (robot działa bardzo dobrze tutaj) i umieścić go w dużej misce do mieszania.
Dodać ricottę, jajka i Parmigiano i doprawić solą, do smaku. Smak przypraw i dostosować, w razie potrzeby.
Wkładamy nadzienie do woreczka i rezerwujemy.
Ustaw wałek do makaronu na najszerszym ustawieniu (#1). Zacznij od połowy ciasta makaronowego, pozostaw drugą połowę przykrytą, aż będzie gotowa do użycia. Używając rąk, spłaszczyć ciasto tak bardzo, jak to tylko możliwe, aby ułatwić mu przechodzenie przez wałek do makaronu. Przeprowadź ciasto przez wałek, dwukrotnie odkurzając je między rolkami, jeśli czuje się lepkie. Złożyć ciasto na trzy części i obrócić o 90 stopni (ćwierć obrotu) i przepuścić przez maszynę do makaronu 2 do 3 razy. Przesuń rolkę do następnego ustawienia (#
i przepuść makaron. Pył lekko mąką, jeśli ciasto czuje się lepkie. Kontynuuj przesuwanie ciasta przez maszynę zmniejszając otwór (lub przesuwając ustawienie do następnej większej liczby) między każdą rolką. Zatrzymaj się, gdy dojdziesz do właściwej cienkości, zwykle będzie to około numeru 5 lub 6 na tarczy, ale każda maszyna jest inna, będziesz musiał być sędzią własnej grubości makaronu.
* Wskazówka: podczas rozwałkowywania ciasta makaronowego zawsze trzymaj makaron na czubkach rąk-dłonie w dół! Jeśli przytrzymasz go palcami, stworzysz rozstępy, a te nigdy nie są dobre!
Wyłożyć ciasto na płaskiej powierzchni.
Dolną połowę ciasta (część, która jest najbliżej Ciebie) posmaruj lekko wodą. To jest klej, który utrzyma ravioli razem. Użyj kleju oszczędnie, jeśli użyjesz zbyt dużo makaron będzie przesuwać się i nie trzymać. Rur 1-calowe kulki nadzienia na makaron, który został umyty wodą, pozostawiając około 2 cale między każdą kulką. Złożyć górną połowę makaronu w dół nad nadzieniem, aby osiągnąć dolną krawędź. Używając palców wskazujących, szturchnij każdą kulkę napełniającą, aby zamknąć ravioli i upewnić się, że nie ma pęcherzyków powietrza. Za pomocą karbowanego okrągłego noża lub karbowanego koła ciasta, a nawet szklanki do picia, wyciąć każde ravioli.
Przełożyć na tacę z kaszą manną lub polentą i odstawić do momentu użycia.
Dodaj masło do dużej patelni saute i doprowadzić do średniego ciepła.
Dodać 1 szklankę bulionu z kurczaka i doprawić solą, do smaku. Wstrząsnąć patelni do włączenia masła i bulionu i gotować na wolnym ogniu, aż czas zmniejszy się nieco i sos wygląda aksamitnie i jest konsystencja śmietany. Jeśli sos zgęstnieje zbyt mocno, dostosuj konsystencję do wywaru z kurczaka.
Dodaj ravioli do garnka z wrzącą wodą i gotować przez 3 do 4 protokół. Ostrożnie wyjmij ravioli z wody do gotowania i natychmiast włóż je do sosu. Doprowadzić sos do wrzenia potrząsając często, aby mieć pewność, że ravioli nie trzymać się dna patelni.
Posypać 1 szklanką Parmigiano i zawirować, aby połączyć ser z sosem.
Przelać ravioli na półmisek i posypać trochę więcej startego parmezanu.
Udekorować posiekanymi pistacjami i podawać.