Brokułowe ravioli z Parmigiano i pistacjami

Brokułowe ravioli z Parmigiano i pistacjami
Brokułowe Ravioli z Parmigiano i pistacjami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 777 kalorii, 35g białka, oraz 66 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pistacji, masło, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 34 minuty. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest dobre. Spróbuj Brokułowe Ravioli z Parmigiano i pistacjami 2, Patelnia Ravioli Z Brokułami Przepis Rabe, oraz Pięcioramienna kaczka z ravioli z dyni i brokułami Rabe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek dobrze osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu. Ustaw miskę dobrze osolonej wody z lodem na blacie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj brokuły rabe i gotuj przez 1 minutę, usuń brokuły rabe z wrzącej wody i natychmiast zanurz je w osolonej wodzie z lodem. Przygotuj wrzącą wodę do gotowania makaronu. Gdy brokuły ostygną, wyjmij je z lodowatej wody i wyciśnij nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
3
Drobno posiekać brokuły rabe (robot działa bardzo dobrze tutaj) i umieścić go w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
4
Dodać ricottę, jajka i Parmigiano i doprawić solą, do smaku. Smak przypraw i dostosować, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Wkładamy nadzienie do woreczka i rezerwujemy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
1
Ustaw wałek do makaronu na najszerszym ustawieniu (#1). Zacznij od połowy ciasta makaronowego, pozostaw drugą połowę przykrytą, aż będzie gotowa do użycia. Używając rąk, spłaszczyć ciasto tak bardzo, jak to tylko możliwe, aby ułatwić mu przechodzenie przez wałek do makaronu. Przeprowadź ciasto przez wałek, dwukrotnie odkurzając je między rolkami, jeśli czuje się lepkie. Złożyć ciasto na trzy części i obrócić o 90 stopni (ćwierć obrotu) i przepuścić przez maszynę do makaronu 2 do 3 razy. Przesuń rolkę do następnego ustawienia (#
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
2
i przepuść makaron. Pył lekko mąką, jeśli ciasto czuje się lepkie. Kontynuuj przesuwanie ciasta przez maszynę zmniejszając otwór (lub przesuwając ustawienie do następnej większej liczby) między każdą rolką. Zatrzymaj się, gdy dojdziesz do właściwej cienkości, zwykle będzie to około numeru 5 lub 6 na tarczy, ale każda maszyna jest inna, będziesz musiał być sędzią własnej grubości makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3
* Wskazówka: podczas rozwałkowywania ciasta makaronowego zawsze trzymaj makaron na czubkach rąk-dłonie w dół! Jeśli przytrzymasz go palcami, stworzysz rozstępy, a te nigdy nie są dobre!
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1
Wyłożyć ciasto na płaskiej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
2
Dolną połowę ciasta (część, która jest najbliżej Ciebie) posmaruj lekko wodą. To jest klej, który utrzyma ravioli razem. Użyj kleju oszczędnie, jeśli użyjesz zbyt dużo makaron będzie przesuwać się i nie trzymać. Rur 1-calowe kulki nadzienia na makaron, który został umyty wodą, pozostawiając około 2 cale między każdą kulką. Złożyć górną połowę makaronu w dół nad nadzieniem, aby osiągnąć dolną krawędź. Używając palców wskazujących, szturchnij każdą kulkę napełniającą, aby zamknąć ravioli i upewnić się, że nie ma pęcherzyków powietrza. Za pomocą karbowanego okrągłego noża lub karbowanego koła ciasta, a nawet szklanki do picia, wyciąć każde ravioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Przełożyć na tacę z kaszą manną lub polentą i odstawić do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1
Dodaj masło do dużej patelni saute i doprowadzić do średniego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać 1 szklankę bulionu z kurczaka i doprawić solą, do smaku. Wstrząsnąć patelni do włączenia masła i bulionu i gotować na wolnym ogniu, aż czas zmniejszy się nieco i sos wygląda aksamitnie i jest konsystencja śmietany. Jeśli sos zgęstnieje zbyt mocno, dostosuj konsystencję do wywaru z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj ravioli do garnka z wrzącą wodą i gotować przez 3 do 4 protokół. Ostrożnie wyjmij ravioli z wody do gotowania i natychmiast włóż je do sosu. Doprowadzić sos do wrzenia potrząsając często, aby mieć pewność, że ravioli nie trzymać się dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Posypać 1 szklanką Parmigiano i zawirować, aby połączyć ser z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5
Przelać ravioli na półmisek i posypać trochę więcej startego parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
RavioliRavioli
6
Udekorować posiekanymi pistacjami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
7
Mangia Bene!
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 34 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn