Brokuł Wołowina
Wołowina z brokułów jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 2. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 478 kalorii, 24g białka, oraz 36 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka imbiru, brokuły, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć skrobię ziemniaczaną, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka bez alergenów jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Brokuł Wołowina, Ciasto Wołowe Z Brokułami, oraz Najlepsza wołowina i brokuły.
Instrukcje
Umieść sos sojowy, shaoxing, 1/2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej i oleju sezamowego w małej misce i wymieszać, aby połączyć.
Dodać wołowinę i niech marynować podczas przygotowywania innych składników. Czosnek mielone i drobno julienne imbir i umieścić je w małej misce. Przygotuj brokuły, odrywając włóknistą warstwę skóry od głównej łodygi. Jeśli używasz obieraczki do warzyw, musisz przejść kilka razy przez ten sam obszar, aby dostać się do centrum przetargowego.
Odetnij obraną łodygę i pokrój ją na pół wzdłuż, a następnie w paski wielkości ugryzienia.
Pokrój różyczki na kawałki wielkości kęsa. Odmierz 2 łyżki wody do małej miseczki. W osobnej małej misce, ubić razem bulion z kurczaka, sos ostrygowy, 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej i biały pieprz do połączenia.
Rozgrzać saute pan lub wok, aż bardzo gorące.
Dodać olej wraz z imbirem i czosnkiem. Dodać marynowaną wołowinę. Stir-smażyć, aż wołowina jest ledwo gotowane przez, a następnie przenieść do wołowiny do czystej miski.
Dodać brokuły i wodę i natychmiast przykryć. Paruj przez 2 minuty.
Zdejmij pokrywkę i wróć wołowinę na patelnię. Skrobia ziemniaczana prawdopodobnie osiadła, więc mieszaj mieszankę sosu i wlej ją z wołowiną i brokułami. Smażyć, aż sos będzie gęsty i pokryje wszystko na błyszczący połysk.