Brokuły z czosnkiem i Frascati
Brokuły z czosnkiem i Frascati to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz płatki paprykowe, wino, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jak Spiralizować brokuły: makaron z brokułami czosnkowymi z prażonymi orzechami pinii, Brokuły z czosnkiem i ostrą papryką (broccoli Strascinati), oraz Brokuły z czosnkiem.
Instrukcje
W 12 do 14 calowej patelni saute, rozgrzać oliwę z oliwek i czosnek, aż po prostu skwierczeć.
Dodaj brokuły i gotuj, podrzucając regularnie przez 8 do 10 minut, aż nawet łodyga będzie miękka. Użyj wina, aby spowolnić patelnię, jeśli zrobi się wystarczająco gorąco, aby brązowo czosnek. Gdy zmięknie, dodać płatki czerwonej papryki i skórki i umieścić na półmisku.
Podawać jako contorno do duszonych lub grillowanych mięs.