Brokuły kremowe z parmezanem
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Krem brokuły z parmezanem może być świetny przepis, aby spróbować. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś gałkę muszkatołową, ząbki czosnku, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gotowanie z połysku: kremowe brokuły z parmezanem, Parmezan Śmietana Szpinak, oraz Szpinak kremowy z parmezanem.
Instrukcje
Łodygi brokułów obrać, a następnie grubo posiekać łodygi i kwiaty. Brokuły gotować we wrzącej osolonej wodzie (1 1/2 łyżeczki soli na 4 ćwiartki wody) aż do miękkości, 4 do 6 minut.
Odcedzić w durszlaku i uruchomić pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Gotować śmietanę, czosnek, gałka muszkatołowa, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu w średnim rondlu, odsłonięte, aż lekko zgęstnieje i zredukowane do około 2/3 szklanki, o 5 protokół.
Dodać brokuły i gotować na wolnym ogniu, tłuczenie z masher ziemniaków, aż grubo tłuczone i ogrzane przez, O 2 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z parmezanem i sokiem z cytryny.
Brokuły można gotować 1 dzień wcześniej i schłodzić.