Broccolini z pikantnym sezamem Vinaigrette
Broccolini z pikantnym sezamem Vinaigrette jest bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, nasiona sezamu, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantny Smażony Sezam Czosnek Broccolini, Łosoś pomarańczowo-sezamowy z komosą ryżową i Broccolini, oraz Czosnek Chili Tofu z sezamem Broccolini.
Instrukcje
Gotować broccolini w dużym garnku z solągotować wodę, aż chrupiące-przetargu, ok. 3 minut.
Przełożyć do dużej miski wody lodowej.
Odcedzić i dobrze wysuszyć. Połówki broccolini, w razie potrzeby.
Drobno posiekać 2 łyżki sezamu I1 / 2 łyżeczki płatków czerwonej papryki w młynku do przypraw (lub drobno posiekać nożem).
Przelać do małej miski, wymieszać zarówno olej, ocet, jak i garlic. Doprawić solą i pieprzem.
Drizzleover broccolini; wrzucić do herbu.
Przełożyć na talerz; posypać pozostałymi 1 łyżeczkami nasion i więcej płatków czerwonej papryki, w razie potrzeby.
166 kalorii, 15 g tłuszczu, 7 g węglowodanów