Broccoflower z anchois i czosnkiem
Broccoflower z anchois i czosnkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 10g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka orzechów piniowych, anchois, złote rodzynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Broccoflower z anchois i czosnkiem, Brokuły z czosnkiem i anchois, oraz Szparagi Z Anchois & Czosnek.
Instrukcje
Gotować broccoflower w 2 partiach w garnku 5-do 6-quart wrzącej osolonej wody, aż będzie krucho-miękka, około 5 minut, a następnie przenieść łyżką szczelinową do dużej miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Odcedzić różyczki i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć czosnek, mieszając, aż złoty, o 1 minutę.
Dodaj anchois i płatki czerwonej papryki i podsmażyć, mieszając, aż sardele są rozpuszczone, o 1 minutę, następnie dodać różyczki i wrzucić do herbu.
Dodać orzeszki piniowe, rodzynki, i sól do smaku i smażyć, mieszając, aż do ogrzania przez, O 2 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki.