Brennan ' s Irish Soda Bread
Need a wegetariański posiłek poranny? Brennan ' s Irish Soda Bread może być super przepis spróbować. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 146 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Jeśli masz sodę oczyszczoną, mąkę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mleko i ocet razem, i odstawić do zsiadły, o 10 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Nasmarować blachę do pieczenia. W misce wymieszać mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i sól.
Stopniowo mieszaj zakwaszone mleko w mieszaninie mąki, aż ciasto po prostu się połączy i odwróć ciasto na dobrze posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść kilka razy i uformować Okrągły kształt.
Ciasto wyłożyć na przygotowaną blachę do pieczenia. Ostrym nożem Wytnij kształt X na wierzch ciasta, aby uwolnić parę i pomóc chlebowi zachować Okrągły kształt.
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, około 45 minut.