Boże Narodzenie Wieniec Chleb
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać Boże Narodzenie Wieniec chleb spróbować. Ten przepis służy 16 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 210 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, beztłuszczowe mleko w proszku, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Świąteczny Wieniec Chlebowy, Świąteczny Wieniec Stollen, oraz Boże Narodzenie wieniec ciasto dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać masło, mleko w proszku, cukier, jajko, sól i 3 szklanki mąki. Beat na średniej prędkości przez 3 minuty. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Rozwal ciasto. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 18-calową. x 12-po. prostokąt.
Posmaruj roztopionym masłem.
Posypać posiekanymi migdałami i cynamonem do 1/2 cala. krawędzi.
Roll up jelly-roll stylu, począwszy od długiego boku; szczypta szew do uszczelnienia.
Umieść stronę szwu w dół na wysmarowanej blasze do pieczenia; szczypta kończy się razem, tworząc pierścień. Nożyczkami, wyciąć od zewnętrznej krawędzi do dwóch trzecich drogi w kierunku środka pierścienia w 1-in. interwały. Oddziel lekko paski; przekręć, aby umożliwić wypełnienie. Przykryć i odstawić do podwojenia, o 45 protokół.
Piec w temperaturze 375° przez 20-25 minut lub do złotego koloru.
Połączyć cukier cukierniczy, wodę i ekstrakt; skropić ciepłym chlebem.