Boże Narodzenie Posole
Boże Narodzenie Posole jest bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przystawka. Jedna porcja zawiera 89 kalorii, 11g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 75 centów za porcję. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz oregano, posole, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Crockpot Creamy Christmas Posole, Świąteczne Babeczki Stollen - Świąteczna Klasyka, oraz Posole.
Instrukcje
Wypłukać wysuszoną posolę i odstawić w 3 kwotach wody w temperaturze pokojowej co najmniej 8 godzin lub do 1 dnia.
Mięso pokroić w kostkę 1/2 cala.
W 5-do 6-quart patelni, połączyć wieprzowinę, cebulę, czosnek, oregano, i 1/2 bulionu szklanki. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień do średniego i gotować 20 minut. Odkrywać i gotować na dużym ogniu, często mieszając, aż soki odparują i mięso skwierczy w rumianych kapieli, 15 do 20 minut.
Dodaj 3/4 bulionu szklanki, wymieszać rumiane kawałki darmo, i gotować, aż płyn odparuje, następnie mieszać wieprzowiny, aż będzie lekko rumiane, 10 do 15 minut.
Dodaj pozostały bulion, 5 szklanki wody, i odsączone posole; wymieszać kapiele darmo. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż wieprzowina będzie prawie miękka do ugryzienia, około 1 1/2 godziny; od czasu do czasu mieszać.
Dodaj 1/2 Puchar czerwony sos chili, 1/3 Puchar Chilli poblano, i pieprz. Dusić, pod przykryciem, aż wieprzowina i posole są bardzo delikatne do ugryzienia, 15 do 30 minut dłużej. Gulasz powinien być zupy; w razie potrzeby, dodać więcej wody do cienkie.
Dodaj sól i dodatkowy czerwony sos chili i chilli poblano do smaku.