Bourbon Smażone Jabłka
Bourbon Fried Apples to przepis bezglutenowy i wegetariański, zawierający lakto ovo, składający się z 4 porcji. Za 59 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka, 3 g tłuszczu i łącznie 116 kalorii. 70 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Mieszanka jabłek, wody, soku z cytryny i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako napój. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 13%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy to Jabłka Bourbon, Pieczone Jabłka Bourbon i Jabłka Waniliowo-Bourbon Karmelowe.
Instrukcje
Połącz wodę, masło i Bourbon na dużej patelni ustawionej na średnim ogniu; mieszać, aż masło się rozpuści.
Dodaj jabłka, rodzynki, brązowy cukier i cynamon; wymieszać do pokrycia. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do małego i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż jabłka zmiękną, a płyn zredukuje się do postaci syropu, około 10 minut. Do jabłek wmieszaj sok z cytryny i podawaj na ciepło.