Bourbon Bananas Foster
Bourbon Bananas Foster Może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 409 kalorii, 1G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz Likier bananowy, niedojrzałe banany, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 17%. Spróbuj Banany Foster (bananas Flambé), Bananas Foster, oraz Bananas Foster dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść banany w 10-calowej ciężkiej patelni z masłem, brązowy cukier, Likier i gałka muszkatołowa i ustawić na dużym ogniu. Gdy cukier zacznie się rozpuszczać, zacznij łyżkę sosu nad bananami, przewracając je po 1 minucie.
Zdjąć z ognia, gdy sos zaczyna gęstnieć i bąbelki. Ostrożnie wlać bourbon na patelnię i zapalić długim zapałką lub pałeczką zapalniczki. Nadal gotować, aż płomienie zgasną, a sos pokryje tył łyżki.
Podawać natychmiast z lodami, goframi lub naleśnikami.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Torres Pazo das Bruxas Albarino z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Torres Pazo das Bruxas Albarino]()
Torres Pazo das Bruxas Albarino
Jaskrawożółty z zielonkawym brzegiem. Intensywnie aromatyczny z białymi nutami kwiatowymi, cytrusowymi i białymi brzoskwiniami. Dostępne, słodkie i hedonistyczne po wejściu. Wyróżnia się czystą kwasowością, która przenosi się na środek. Długie i trwałe na finiszu.Doskonały aperitif. Dobre z surowymi, gotowanymi lub grillowanymi owocami morza. Idealnie komponuje się z łagodnymi, białymi rybami. Jego żywe podniebienie zapewnia idealną równowagę z miękkimi kozimi serami.