Bouillabaisse

Bouillabaisse
Bouillabaisse jest pescatarian danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $11.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 85g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 979 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz do miski, jak Lucjan, filety rybne i skorupiaki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse, oraz Bouillabaisse dla podobnych receptur.

Składniki

1bukiet garni z 1 łodygą selerabukiet garni z 1 łodygą selera82 łyżki roztopionego masłacienkie kromki chleba francuskiegocienkie kromki chleba francuskiego8trochę posiekanej cukiniido miski, przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż potrzebnedo miski, przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż potrzebne1łyżka czerwony ocet winnyRozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu. Dodaj cebulę, por, koper włoski i czosnekRozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu. Dodaj cebulę, por, koper włoski i czosnek8trochę posiekanej cukiniiPierwotnie nic więcej niż skromna Rybacka zupa z resztekPierwotnie nic więcej niż skromna Rybacka zupa z resztek8trochę posiekanej cukiniiChochla w zupie, w tym duży wybór ryb i skorupiakówChochla w zupie, w tym duży wybór ryb i skorupiaków1Średnia żółta cebula, posiekanaHot Fish or chicken stockHot Fish or chicken stock2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1małecebula kopru włoskiego, cienko pokrojonacebula kopru włoskiego, cienko pokrojona1kgs3LB mieszanych filetów rybnych i skorupiaków, takich3LB mieszanych filetów rybnych i skorupiaków, takich22-3 ząbki czosnku, drobno posiekane2-3 ząbki czosnku, drobno posiekane4ząbki czosnku, grubo posiekaneząbki czosnku, grubo posiekane2pory cienko pokrojonepory cienko pokrojone8trochę posiekanej cukiniii dodać Skorupiaki. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dodać filety rybne ii dodać Skorupiaki. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dodać filety rybne i1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1cebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona1stripbiały chleb, pokrojony w cienkie kromki (około 18 kromek)biały chleb, pokrojony w cienkie kromki (około 18 kromek)8trochę posiekanej cukiniiDodaj bulion, bukiet garni, szafran, skórkę pomarańczową oraz sól i pieprz do smaku. Doprowadzić do wrzeniaDodaj bulion, bukiet garni, szafran, skórkę pomarańczową oraz sól i pieprz do smaku. Doprowadzić do wrzenia8trochę posiekanej cukiniiPokrój rybę na kawałki wielkości kęsa. Usuń skórkę pomarańczową i bukiet garni z zapasuPokrój rybę na kawałki wielkości kęsa. Usuń skórkę pomarańczową i bukiet garni z zapasu1porcja startego parmezanuposiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki2Spód: okruszki z herbatników grahamPernod (opcjonalnie)Pernod (opcjonalnie)8trochę posiekanej cukiniijako pasta na kanapce lub jako dipjako pasta na kanapce lub jako dip1Aby służyć, rozprowadzić każdy tost z rouille i umieścić 2 plastry na dnie każdej miskiAby służyć, rozprowadzić każdy tost z rouille i umieścić 2 plastry na dnie każdej miski1małeświeże gorące czerwone chiliświeże gorące czerwone chili1szczyptaszczypta nitek szafranowychszczypta nitek szafranowych1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala8trochę posiekanej cukiniisól i świeżo zmielony czarny pieprzsól i świeżo zmielony czarny pieprz8trochę posiekanej cukiniisól i świeżo zmielony pieprzsól i świeżo zmielony pieprz8trochę posiekanej cukiniii krewetki, przygotowane w razie potrzebyi krewetki, przygotowane w razie potrzeby8trochę posiekanej cukiniijak Lucjan czerwony, dorsz, bluefish, małże, małżejak Lucjan czerwony, dorsz, bluefish, małże, małże4tymianek i 1 liść laurowytymianek i 1 liść laurowy1porcja startego parmezanuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu4pomidory, obrane ze skóry, posiekane i posiekanepomidory, obrane ze skóry, posiekane i posiekane8trochę posiekanej cukiniiDodaj pomidory, Wino i pastę pomidorową i mieszaj do blendowaniaDodaj pomidory, Wino i pastę pomidorową i mieszaj do blendowania8trochę posiekanej cukiniiBouillabaisseBouillabaisse8trochę posiekanej cukiniii gotować, często mieszając, przez 5-8 minut, lub aż warzywa zmiękną, ale nie zabarwionei gotować, często mieszając, przez 5-8 minut, lub aż warzywa zmiękną, ale nie zabarwione8trochę posiekanej cukiniiZmniejszyć ogień, częściowo przykryć patelnię. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu zmniejszenia zupyZmniejszyć ogień, częściowo przykryć patelnię. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu zmniejszenia zupy8trochę posiekanej cukiniigotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty więcej lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo się płatkować. Wymieszać w Pernod, jeśli jest używany, i doprawićgotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty więcej lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo się płatkować. Wymieszać w Pernod, jeśli jest używany, i doprawić8trochę posiekanej cukiniilekko, mieszając od czasu do czasulekko, mieszając od czasu do czasu8trochę posiekanej cukiniiz dziennego połowu bouillabaisse przekształciła się w jedno ze wspaniałych dańz dziennego połowu bouillabaisse przekształciła się w jedno ze wspaniałych dań1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaRouille być wykonane i schłodzone do 2 dniRouille być wykonane i schłodzone do 2 dni
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia67
Magazyn