Bouillabaisse

Bouillabaisse
Bouillabaisse jest pescatarian danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $11.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 85g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 979 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz do miski, jak Lucjan, filety rybne i skorupiaki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Bouillabaisse, oraz Bouillabaisse dla podobnych receptur.

Składniki

1bukiet garni z 1 łodygą selerabukiet garni z 1 łodygą selera82 łyżki roztopionego masłacienkie kromki chleba francuskiegocienkie kromki chleba francuskiego8krewetki i żyłkido miski, przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż potrzebnedo miski, przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż potrzebne1łyżka czerwony ocet winnyRozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu. Dodaj cebulę, por, koper włoski i czosnekRozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu. Dodaj cebulę, por, koper włoski i czosnek8krewetki i żyłkiPierwotnie nic więcej niż skromna Rybacka zupa z resztekPierwotnie nic więcej niż skromna Rybacka zupa z resztek8krewetki i żyłkiChochla w zupie, w tym duży wybór ryb i skorupiakówChochla w zupie, w tym duży wybór ryb i skorupiaków1Średnia żółta cebula, posiekanaHot Fish or chicken stockHot Fish or chicken stock2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1małecebula kopru włoskiego, cienko pokrojonacebula kopru włoskiego, cienko pokrojona1kgs3LB mieszanych filetów rybnych i skorupiaków, takich3LB mieszanych filetów rybnych i skorupiaków, takich22-3 ząbki czosnku, drobno posiekane2-3 ząbki czosnku, drobno posiekane4ząbki czosnku, grubo posiekaneząbki czosnku, grubo posiekane2pory cienko pokrojonepory cienko pokrojone8krewetki i żyłkii dodać Skorupiaki. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dodać filety rybne ii dodać Skorupiaki. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dodać filety rybne i1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1cebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona1stripbiały chleb, pokrojony w cienkie kromki (około 18 kromek)biały chleb, pokrojony w cienkie kromki (około 18 kromek)8krewetki i żyłkiDodaj bulion, bukiet garni, szafran, skórkę pomarańczową oraz sól i pieprz do smaku. Doprowadzić do wrzeniaDodaj bulion, bukiet garni, szafran, skórkę pomarańczową oraz sól i pieprz do smaku. Doprowadzić do wrzenia8krewetki i żyłkiPokrój rybę na kawałki wielkości kęsa. Usuń skórkę pomarańczową i bukiet garni z zapasuPokrój rybę na kawałki wielkości kęsa. Usuń skórkę pomarańczową i bukiet garni z zapasu12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaPernod (opcjonalnie)Pernod (opcjonalnie)8krewetki i żyłkijako pasta na kanapce lub jako dipjako pasta na kanapce lub jako dip1Aby służyć, rozprowadzić każdy tost z rouille i umieścić 2 plastry na dnie każdej miskiAby służyć, rozprowadzić każdy tost z rouille i umieścić 2 plastry na dnie każdej miski1małeświeże gorące czerwone chiliświeże gorące czerwone chili1szczyptaszczypta nitek szafranowychszczypta nitek szafranowych1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek8krewetki i żyłkisól i świeżo zmielony czarny pieprzsól i świeżo zmielony czarny pieprz8krewetki i żyłkisól i świeżo zmielony pieprzsól i świeżo zmielony pieprz8krewetki i żyłkii krewetki, przygotowane w razie potrzebyi krewetki, przygotowane w razie potrzeby8krewetki i żyłkijak Lucjan czerwony, dorsz, bluefish, małże, małżejak Lucjan czerwony, dorsz, bluefish, małże, małże4tymianek i 1 liść laurowytymianek i 1 liść laurowy12 łyżeczki czosnku w proszkuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu4pomidory, obrane ze skóry, posiekane i posiekanepomidory, obrane ze skóry, posiekane i posiekane8krewetki i żyłkiDodaj pomidory, Wino i pastę pomidorową i mieszaj do blendowaniaDodaj pomidory, Wino i pastę pomidorową i mieszaj do blendowania8krewetki i żyłkiBouillabaisseBouillabaisse8krewetki i żyłkii gotować, często mieszając, przez 5-8 minut, lub aż warzywa zmiękną, ale nie zabarwionei gotować, często mieszając, przez 5-8 minut, lub aż warzywa zmiękną, ale nie zabarwione8krewetki i żyłkiZmniejszyć ogień, częściowo przykryć patelnię. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu zmniejszenia zupyZmniejszyć ogień, częściowo przykryć patelnię. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu zmniejszenia zupy8krewetki i żyłkigotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty więcej lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo się płatkować. Wymieszać w Pernod, jeśli jest używany, i doprawićgotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty więcej lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo się płatkować. Wymieszać w Pernod, jeśli jest używany, i doprawić8krewetki i żyłkilekko, mieszając od czasu do czasulekko, mieszając od czasu do czasu8krewetki i żyłkiz dziennego połowu bouillabaisse przekształciła się w jedno ze wspaniałych dańz dziennego połowu bouillabaisse przekształciła się w jedno ze wspaniałych dań1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaRouille być wykonane i schłodzone do 2 dniRouille być wykonane i schłodzone do 2 dni
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia67
Magazyn