Boskość
Boskość jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 830 kalorii. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, wanilię, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Boskość, CrÃme Divinity, oraz Boskość dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukier, syrop kukurydziany i wodę (użyj 1 łyżki mniej wody w wilgotne dni) gotować w 2-ćwiartkowym rondlu na małym ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści. Kontynuuj gotowanie, bez mieszania, do 127° na termometrze cukierkowym lub do momentu, gdy niewielka ilość mieszaniny wpadnie do bardzo zimnej wody, tworząc twardą kulkę, która utrzymuje swój kształt, ale jest giętka.
Białka ubić w średniej misce mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Kontynuuj ubijanie, wlewając gorący syrop cienkim strumieniem do białek, ubijając stale na średniej prędkości. (Aby uzyskać najlepsze wyniki, użyj elektrycznego miksera stojącego, a nie przenośnego miksera ręcznego, ponieważ czas bicia wynosi około 10 minut, a mieszanina jest gruba.)
Dodaj wanilię. Ubijaj, aż mieszanina zachowa swój kształt i stanie się lekko matowa. (
Mieszanina może stać się zbyt sztywna dla mieszalnika.) Delikatnie wymieszać z orzechami.
Upuść mieszaninę z łyżki z masłem na woskowany papier.
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 12 godzin, obracając cukierki raz, aż cukierki czują się jędrne. Przechowywać w szczelnym pojemniku.