Borlenghe z Lardo i Prosciutto
Borlenghe z Lardo i Prosciutto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.35 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 567 kalorii. Mieszanka pieprzu, lardo plus 2 łyżki, mąka makaronowa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Spróbuj Borlenghe z Pancettanem i rozmarynem (chrupiąca krepa z Modeny), do Pesto Lardo na zakwasie, oraz Castagnaccio con lardo (ciasto kasztanowe z tłustym grzbietem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, sól i jajko połączyć w dużej misce.
Dodaj 2 szklanki wody i ubić trzepaczką przez 5 minut lub do bardzo gładkiej. Szybko wymieszać w pozostałej wodzie. Odstawić na 1 godzinę. (Ciasto pojawi się bardzo cienkie, prawie jak mleko, ale nie martw się.)
Wymieszać razem 1/4 szklanki lardo, prosciutto, rozmaryn, czosnek i czarny pieprz w misce do miksowania, aż będzie gładka i odstawić.
Aby ugotować borlenghe, podgrzej 14-do 16-calową nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu i umyj 1/4 łyżeczki pozostałego lardo.
Wlać tyle ciasta, aby pokryć patelnię (tak jak crespella) i powrócić do ciepła. Gotować 4 minuty z pierwszej strony i obrócić ostrożnie. (Tekstura nie będzie jak crespella, ani nic innego, ponieważ jest to oryginalny i wyraźny przysmak. Może pękać, ale nie przestawaj). Kontynuuj, aż wszystkie ciasto jest gotowy, lub około 10 do 12 borlenghe.
Aby służyć, podgrzać borlenghe szybko na tej samej patelni, rozprowadzić 1 łyżką mieszanki prosciutto, posypać startym serem i podawać ciepłe, złożone na ćwiartki.