Borków
Boreks może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 131 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką pieprz, filo, gałkę muszkatołową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Borek (Tureckie Wypieki), oraz Borek (Przystawki Tureckie).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 177° (180C).
Połączyć fetę, miętę i gałkę muszkatołową i doprawić czarnym pieprzem.
Ułóż arkusze filo jeden na drugim i pokrój na 3 długie paski o szerokości 4 cali (10 cm).
Biorąc po jednym pasku ciasta na raz, posmaruj masłem.
Na jednym końcu ułożyć czubatą łyżeczkę mieszanki serowej.
Zwinąć ciasto do cylindra, zatrzymując się po zrolowaniu jednej trzeciej, aby złożyć na długich bokach filo, aby całkowicie zamknąć nadzienie, a następnie zakończyć walcowanie. Upewnij się, że końce są szczelnie zamknięte.
Przełożyć na blachę do pieczenia i przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym. Nie pozwól, aby wypieki dotykały się nawzajem.
Lekko posmarować kolejną blachę do pieczenia masłem. Ułóż ciasta na prześcieradle i posmaruj pozostałym masłem.
Piec przez 10-12 minut, lub do chrupkości i złoty.
Podawać na gorąco lub na ciepło.
Borki szpinakowe: Zastąp nadzienie serowe następującą mieszanką: podsmaż 2 posiekane szalotki w 1 łyżce oliwy z oliwek. Wymieszaj 5oz (140g) liści szpinaku; gotuj, aż zwiędną.
Odcedzić, ostudzić, a następnie drobno posiekać.
Wymieszać w filiżance pokruszonego sera feta i 1 łyżka posiekanego koperku. Doprawić solą i pieprzem.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;