Boozy Christmas bombe
Boozy Christmas bombe to bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 552 kalorie, 5G białka, oraz 34g tłuszczu. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 111 fanów. Mieszanka rodzynek, brandy, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 26%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Neapolitan Bombe, Celebration Bombe, oraz Arbuz Bombe.
Instrukcje
Umieść suszone owoce w dużej misce, dodaj 2 łyżki brandy i cukier, a następnie przykryj folią spożywczą. Kuchenka mikrofalowa na wysokiej przez 2 min, aż cukier stopi się i owoce plump up. Zamieszaj, a następnie pozostaw do ostygnięcia i namocz na noc. Jeśli masz mało czasu, Kontynuuj Krok 2 i pozostaw do namoczenia tak długo, jak zajmie to Ukończenie kroku
Do dużej miski włożyć śmietanę, pozostałą brandy i cukier puder i ubić na miękkie szczyty.
Wlać krem do innej miski i złożyć w nim krem. Włożyć do pojemnika z zamrażarką i zamrozić mieszankę na 4 godziny, mieszając zamrożone krawędzie z resztą mieszanki co godzinę, aż cała wanna będzie miękka ,ale zamrożona(lub użyj Maszyny do lodów, ubijając przez 20-30 minut, aż zgęstnieje). Tymczasem linia 1,2-litrowa miska budyniowa z folią spożywczą.
Gdy mieszanka lodów będzie gęsta, szybko złóż namoczone owoce (i wszelkie płyn z nich) i zamrożoną żurawinę przez nią i łyżkę do wyłożonej miski. Zamrażać przez noc lub przez co najmniej 6 godzin. Aby służyć, pozostawić bombe w temperaturze pokojowej na 10 minut i obrócić na talerz do serwowania.
Aby zrobić sos maślany z brandy żurawinowej, na patelni na bazie ciężkiej delikatnie podgrzej cukier i masło muscovado, aż cukier się rozpuści.
Spryskaj brandy, dodaj żurawinę i gotuj delikatnie, aż żurawina pęknie, ale nadal utrzyma swój kształt i zabarwi SOS. Jeśli chcesz, przesiać nasiona z sosu i dodać trochę więcej żurawiny dla naprawdę błyszczącego wykończenia.
Podawać na gorąco lub na ciepło.