Bombka czekoladowo-wiśniowa z sosem wiśniowym
Bombka czekoladowo-wiśniowa z sosem wiśniowym to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 183 kalorie, 5G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wiśnie, koktajl z soku żurawinowego, kirsch i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Chocolate Cherry Bombe, Chocolate Cherry Bombe, oraz Bombka czereśniowo-czekoladowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 1 1/2-quart miska z folią, umożliwiając plastikową owijkę rozciągnąć się nad krawędzią miski.
Umieścić miskę w zamrażarce 10 minut. Wciśnij jogurt wiśniowo-waniliowy do dołu i do góry miski; umieść w zamrażarce 30 minut lub do jędrności. Łyżka jogurtu czekoladowego do środka miski, mocno naciskając. Przykryć folią; zamrozić co najmniej 4 godziny.
Połączyć cukier i skrobię kukurydzianą w małym rondelku; wymieszać z sokiem. Doprowadzić do wrzenia; gotować 2 minuty lub aż sos będzie gęsty i bąbelkowy, mieszając trzepaczką. Wymieszać z wiśniami.
Odkryj i odwróć bombe na talerz, a następnie usuń plastikową folię.
Dodać kirsch do mieszanki wiśniowej (nie mieszać) i gotować na małym ogniu do ogrzania. Zapalić długim zapałką. Ostrożnie wylej bombe; pozwól, aby płomienie zgasły.