Bolognese w wolnowarze
Potrzebujesz bezglutenowego i pierwotnego sosu ? Bolończyk w wolnowarze może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 1,17 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji o wartości 183 kalorii , 16 g białka i 8 g tłuszczu każda. Mieszanka soli, mielonego pieprzu, bazylii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Allrecipes ma 368 fanów. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 4 godzin i 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Autentyczny sos boloński , zapiekany makaron z sosem bolońskim i najlepszy sos boloński są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużej patelni na średnim ogniu, a następnie smaż i mieszaj marchewkę, cebulę i czosnek, aż zmiękną, około 10 minut.
Włóż mieloną wołowinę do patelni i smaż, mieszając i rozdrabniając mięso w trakcie smażenia, aż się zrumieni.
Odcedź nadmiar tłuszczu z patelni i wlej 1 szklankę mleka. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż mleko zostanie wchłonięte, około 15 minut.
Umieść mieszankę wołową w wolnowarze i ustaw go na wysoki poziom. Dodaj zmiażdżone pomidory, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, bazylię, oregano i płatki czerwonej papryki i gotuj przez 2 godziny.
Dodaj 1/2 szklanki mleka i parmezan, dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejne 2 godziny.