Bolognese może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.28 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 302 kalorie, 25g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka liścia laurowego, mielona wieprzowina, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest solidne. Spróbuj Ragù alla bolognese (sos boloński), Sos boloński (ragu Bolognese), oraz Bolognese dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj cebulę, seler, marchew, i czosnek na patelni; smażyć 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać wołowinę, wieprzowinę i cielęcinę do mieszanki warzywnej. Gotować 5 minut lub aż rumiane; mieszać do kruszonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Wołowina
Wieprzowina
Cielęcina
4
Odcedzić mieszaninę mięsa; umieścić w 6-quart kuchenka elektryczna wolno. Wymieszać pomidory i pozostałe składniki. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wolnowar
5
Usunąć i wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
6
Wskazówka zamrażarki: piękno Bolonii? Dobrze zamarza. Zrób to do przodu, aby mieć pod ręką na pracowite weeknights.