Bogaty Sos Z Indyka

Bogaty Sos Z Indyka
Bogaty sos z indyka może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 9g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,09 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Mieszanka mąki, patelnia do pieczenia, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, Łatwy i bogaty sos z indyka, oraz Bogaty i jedwabisty sos z indyka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać soki z patelni przez sito o drobnych oczkach do szklanej miary 2-ćwiartkowej (nie czyścić patelni do pieczenia), a następnie odcedzić tłuszcz i rezerwę. (W przypadku korzystania z separatora tłuszczu, wlać soki z patelni przez sito do separatora i odstawić, aż tłuszcz wzrośnie do góry, 1 do 2 minut. Ostrożnie wlać soki z patelni z separatora do miary 2-ćwiartkowej i zapasowy tłuszcz pozostawiony w separatorze.) Jeśli jest mniej niż 1/2 szklanki zarezerwowanego tłuszczu, dodać roztopione masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SitoSito
2
Dodać wystarczającą ilość wywaru z indyka do soków na patelni, aby uzyskać łącznie 8 szklanek płynu (2 ćwiartki). Rozgrzać patelnię przez 2 palniki, następnie dodać 1 filiżankę pozostałego zapasu i rozpalić patelnię, gotując na dużym ogniu, mieszając i skrobając brązowe kawałki, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Wlać przez sito o drobnych oczkach do szklanej miary z wywarem.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
4
Utrzeć tłuszcz i mąkę w 4-litrowym rondlu i ugotować zasmażkę na umiarkowanie małym ogniu, ubijając, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj gorący wywar z sokami z patelni w strumieniu, stale ubijając, aby zapobiec grudkom, a następnie doprowadzić do wrzenia, ubijając. Wymieszać wszystkie soki z indyka zgromadzone na talerzu i gotować sos 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
1
Sos można zagęścić za pomocą skrobi kukurydzianej zamiast zasmażki. Usuń tłuszcz z soków z patelni. Schłodzić 1 filiżankę wywaru (nieosłonięty) lub doprowadzić do temperatury pokojowej. Wymieszać 1 bulion szklanki do 1/2 szklanki plus 1 łyżka skrobi kukurydzianej w misce, aż skrobia kukurydziana rozpuszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SOSSOS
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PatelniaPatelnia
2
Wlać 8 filiżanek wywaru z soków z patelni (patrz przepis, powyżej) plus deglazed patelni kapie do 4-quart ciężki rondel i podgrzewać na dużym ogniu, aż gorące. Wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej, a następnie dodaj do gorącego wywaru w strumieniu, stale ubijając. Doprowadzić sos do wrzenia, stale ubijając, a następnie wymieszać dowolne soki z indyka z talerza i zagotować SOS, ubijając, 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn