Bogaty Panettone
Bogaty Panettone może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji pieczywa. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 201 kalorii , 4 g białka i 6 g tłuszczu . Jest dostarczany przez Allrecipes. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Udaj się do sklepu i kup sól, białko jaja, gęstą śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 18% , to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także przepisy takie jak Panettone , Panettone i Panettone .
Instrukcje
Umieść mleko, śmietanę, rum, ekstrakt waniliowy, masło, jajka, cukier, sól, skórkę z cytryny, mąkę i drożdże na patelni automatu do pieczenia chleba w podanej kolejności. Ustaw maszynę na ciasto chlebowe na bochenek o wadze 1,5 funta; naciśnij Start. Po 10 minutach wyrabiania ciasta dodać kandyzowane owoce, rodzynki i posiekane migdały i dalej wyrabiać.
Nasmaruj tłuszczem 2 patelnie o wymiarach 9 x 5 cali. Po zakończeniu cykli ugniatania i wyrastania w maszynie do pieczenia chleba wyjmij ciasto. Wyłożyć na oprószoną mąką deskę i podzielić na dwie równe części.
Rozłóż ciasto w przygotowanych foremkach do chleba. Przykryj luźno plastikową folią; pozostawić do wyrośnięcia na 1/2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wymieszaj białko, wodę, 1/4 szklanki cukru i pokrojone migdały. Nałóż równomiernie mieszaninę na bochenki.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nóż włożony w środek bochenka będzie czysty, około 35 minut. Przed pokrojeniem ostudzić na kratce przez 5 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.