Bogate Cytrynowe Ciasto Bezowe

Bogate Cytrynowe Ciasto Bezowe
Jeśli masz w pobliżu 1 godzina i 10 minut do spędzenia w kuchni bogate cytrynowe ciasto bezowe może być niesamowite lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten deser ma 119 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Za 33 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, masło, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. 43 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co jest raczej złe. Bogate Ciasto Cytrynowe, Biszkopt z bogatym nadzieniem cytrynowym, oraz Ciasto cytrynowe z lukrem bezowym z cytryny są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużej misce masło śmietankowe i cukier, aż będą lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj jajko i żółtka; dobrze wymieszaj. Ubij wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
3
Połącz mąkę i proszek do pieczenia; dodaj do śmietanki na przemian z mlekiem, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
4
Wlać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką 9 cali. okrągła blacha do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem na ruszt i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
6
Do nadzienia połącz cukier i mąkę w ciężkim rondlu. Mieszaj w wodzie, aż będzie gładka. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i będzie musować. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Zdjąć z ognia. Wymieszaj niewielką ilość gorącego nadzienia z żółtkami; włóż wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadź do delikatnego wrzenia; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszaj sok z cytryny, masło i skórkę z cytryny. Schłodzić do temperatury pokojowej bez mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MasłoMasło
9
Umieść ciasto na blasze do pieczenia; nadzienie łyżką na wierzchu ciasta do 1/
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
krawędzi.
11
W przypadku bezy odstaw białka w temperaturze pokojowej na 30 minut. W małej misce i czystymi ubijakami ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj cukier, po 1 łyżce stołowej, ubijając wysoko, aż utworzą się sztywne szczyty. Ostrożnie rozprowadź na nadzieniu, uszczelniając brzegi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut lub do lekkiego zrumienienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn