Blow Torch stek z sosem Bourbon Mushroom
Blow Torch stek z sosem Bourbon Mushroom wymaga z grubsza 2 godziny i 18 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 617 kalorii, 7G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jeśli masz pod ręką śmietanę, pieprz, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 24%. Spróbuj Applebee ' s Bourbon St. Steak-spraw, aby twój stek był wyjątkowy dzięki temu sosowi bourbon, Stek z pieczarkami i pieprzem w kremowym sosie grzybowym Brie, oraz Kurczak w sosie Bourbon-mushroom Pan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjmij stek z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej na 2 godziny przed gotowaniem.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozgrzać patelnię o dużym dnie na średnim ogniu. Natrzeć 1 łyżkę oleju roślinnego na całym steku i doprawić solą i pieprzem po obu stronach.
Umieść stek na rozgrzanej patelni, aby zapiekać z jednej strony. Przypieczętuj jednocześnie stronę do góry za pomocą palnika. Gdy obie strony stek są rumiane, przenieść patelnię do nagrzanego piekarnika, aby zakończyć gotowanie.
Gotuj stek, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 140 stopni F na termometrze o odczycie natychmiastowym dla średnio rzadkich.
Wyjąć patelnię z piekarnika i przenieść stek na talerzu, aby odpocząć podczas tworzenia sosu.
Umieść patelnię na średnim ogniu i dodaj 2 łyżki masła.
Dodać cebulę i grzyby i podsmażyć, aż cała woda uwolniona z grzybów odparowała.
Wlać bulion z bourbonem i wołowiną i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę. Wyłączyć ogień i dodać pozostałe 2 łyżki masła. Obracać masło wokół na patelni, aż się rozpuści, a następnie szybko wymieszać w śmietanie. SOS doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Stek pokroić w plastry, polać gorącym sosem bourbon i podawać.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.