Bliskowschodni Sos Czosnkowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj sosu czosnkowego z Bliskiego Wschodu. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 10 i koszty 23 grosze za porcję. Jeśli masz olej canolan, sól, ziemniaki russet, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 17%. Spróbuj Bliski Wschód Pomidor Czosnek Ryba, Bliskowschodni Shish Tawook z czosnkiem Aioli, oraz Bliskowschodni czosnek Pieczony kurczak z Zielonym Harissanem i Flatbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w dużym garnku i przykryć osoloną wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu do miękkości, 15 do 20 minut.
Odcedzić i przelać do miski; zacieru, aż będzie gładka. Odstawić do ostygnięcia.
Włożyć czosnek, sól i sok z cytryny do blendera lub robota kuchennego; wlać wystarczającą ilość oliwy z oliwek, aby lekko pokryć ząbki czosnku. Wymieszać mieszaninę na wysokim poziomie; powoli strumień pozostałej oliwy z oliwek przez górny otwór blendera lub robota kuchennego, aż mieszanina będzie gładka.
Dodać tłuczone ziemniaki, około 2 do 3 łyżek na raz, do mieszanki czosnku, gdy blender jest jeszcze uruchomiony. Kontynuuj dodawanie ziemniaków, aż wszystkie zostaną włączone.
Przenieść sos do miski i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, 1 godzinę na noc.