BlackBerry Grunt
BlackBerry Grunt może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 314 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 86 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka jeżyn, proszku do pieczenia, sody oczyszczonej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to BlackBerry Grunt, BlackBerry Grunt, oraz Morelowy Grunt.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieść kawałek folii na Dolnym stojaku piekarnika, aby złapać wszelkie kapanie.
Umieść mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę do miski robota kuchennego i przetworzyć przez 3 do 4 impulsów.
Wlać mieszaninę do dużej miski do mieszania i za pomocą rąk przerabiać masło do mieszanki mąki, aż około połowa tłuszczu zniknie, a reszta pozostanie w kawałkach wielkości grochu. Zrobić dobrze w środku mieszaniny i dodać maślankę i wymieszać gumową łopatką lub drewnianą łyżką tylko do momentu, aż się połączy. Przekręć mieszaninę na kawałek pergaminu lub woskowanego papieru, który został lekko odkurzony mąką, uformuj kulkę i zawiń i przechowuj w lodówce podczas przygotowywania nadzienia.
Połącz jeżyny, cukier, wodę i imbir w dużej misce do mieszania.
Wlać mieszaninę do 10-calowej patelni żeliwnej i umieścić na średnim ogniu. Doprowadzić to na wolnym ogniu zmniejszyć ogień do średniego niskiego i nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 15 minut, lub aż ciecz jest wystarczająco gęsta, aby pokryć tył łyżki. Wyjmij ciasto z lodówki i delikatnie upuść je na mieszaninę owoców za pomocą 1-uncyjnego talerza lub dużej łyżki, równomiernie rozprowadzając je na górze.
Piec w piekarniku przez 15 do 20 minut, lub do góry dopiero zaczyna brązowieć.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przez 15 do 30 minut przed podaniem.