Black-Eyed Pea Risotto z boczkiem i zielenią Południową

Black-Eyed Pea Risotto z boczkiem i zielenią Południową
Need a przystawka bezglutenowa? Black-Eyed Pea Risotto z boczkiem i zielenią Południową może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.36 za porcję. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Niewiele osób naprawdę lubi to Południowe danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka parmezanu, czosnek, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Risotto z zielenią Południową i boczkiem, Zdrowe i smaczne: czarny groszek w stylu południowym z boczkiem, oraz Ciepła sałatka z Czarnookiego groszku, zwiędłej musztardy i boczku.

Instrukcje

1
Umieścić groszek w garnku i włożyć wystarczająco zimnej wody, aby pokryć fasolę. Moczyć przez godzinę. Następnie doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż do całkowitego ugotowania, około jednej godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
W dużym holenderskim piekarniku rozgrzać oliwę z oliwek i 1 łyżkę masła, dodać cebulę, seler i paprykę, gdy przezroczysty i dopiero zaczyna karmelizować, dodać czosnek i saute krótko, dodać ryż i saute, często mieszając do pokrycia ziaren z olejem przez 2 minuty. Powoli zacznij dodawać do gorącego wywaru z kurczaka 1 szklankę na raz, ciągle mieszając na średnim ogniu. Kontynuuj tę metodę, aż pozostały zapas kurczaka wyniesie około 1 szklanki i sprawdź konsystencję ryżu. Powinien być kremowy z niewielką odpornością na ziarno. Wyłączyć ogień, dobrze osuszyć groszek i powoli złożyć do risotto, dodając do smaku 2 łyżki pozostałego masła, parmezanu, soli i pieprzu. Jeśli risotto jest zbyt gęste, delikatnie wymieszaj pozostały wywar z kurczaka do pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
3
Rozgrzać zarezerwowany tłuszcz boczkowy na patelni, wymieszać z zielenią, pozwalając im więdnąć, gdy prawie zwiędną, dodać 4 łyżki octu, gdy zwiędną, dodać boczek, skórkę i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Umieść risotto na talerzu (- ach) i wierzch Poludniowymi zieleniami, Ubierz zarezerwowaną łyżką octu i oliwą z oliwek extra-virgin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
ZieloniZieloni
5
Dekoruj posypką parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRyż ArborioRyż Arborio227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesuszony czarnooki groszek, namoczony i ugotowanysuszony czarnooki groszek, namoczony i ugotowany22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło, do wykończeniamasło, do wykończenia32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny2łodygi selera naciowego pokrojone w kostkęłodygi selera naciowego pokrojone w kostkę2Średnia żółta cebula, posiekanakurczak na gorącokurczak na gorąco7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecollard greens, (około 1 pęczek) oczyszczone i pokrojone w poprzek na 3/4-calowe wstążkicollard greens, (około 1 pęczek) oczyszczone i pokrojone w poprzek na 3/4-calowe wstążki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy11 łyżka suszonego oreganoposiekany i pokrojony w kostkę świeży pieprz jalapenoposiekany i pokrojony w kostkę świeży pieprz jalapeno12krewetki i żyłkiSól koszerna i świeży popękany pieprzSól koszerna i świeży popękany pieprz1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosrebrne nonpareilesrebrne nonpareile22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudobrej jakości oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia do dobrej jakości oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia do " dressingu11 łyżka suszonego oreganoParmezanParmezan32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuocet winny czerwony, plus 1 łyżka więcej na ocet winny czerwony, plus 1 łyżka więcej na " dressing12krewetki i żyłkiSól i świeżo popękany pieprzSól i świeżo popękany pieprz1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosadzone i pokrojone w kostkę świeże serrano chilesadzone i pokrojone w kostkę świeże serrano chile7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSzwajcarski chard, (około 1 pęczek) oczyszczone i pokrojone w poprzek na 3/4-calowe wstążkiSzwajcarski chard, (około 1 pęczek) oczyszczone i pokrojone w poprzek na 3/4-calowe wstążki62 łyżki roztopionego masłacenter cut boczek, gotowane i pokroić na kawałki 1/2 cala, rezerwy 2 łyżki tłuszczu boczkucenter cut boczek, gotowane i pokroić na kawałki 1/2 cala, rezerwy 2 łyżki tłuszczu boczku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula żółta pokrojona w kostkęcebula żółta pokrojona w kostkę

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować jest Bully Hill Vineyards Dry Riesling. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Bully Hill Vineyards Dry Riesling
Bully Hill Vineyards Dry Riesling
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn