Black-Eyed Pea Chili z Quinoa i kukurydzą

Black-Eyed Pea Chili z Quinoa i kukurydzą
Przepis Black-Eyed Pea Chili z Quinoan i kukurydzy może zaspokoić swoje Amerykańskie pragnienie w około 2 godziny i 15 minut. Na 1,54 zł za porcję, otrzymujesz zupę, która serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz kakao w proszku, paprykę, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kiełbasa & Black Eyed Pea Chili, Chili z wołowiną i czarnym groszkiem, oraz Black - Eyed Pea & Sausage Chili dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać duży, nieprzywierający holenderski piekarnik lub garnek chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać paprykę i gotować przez kolejne 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
4
Dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
5
Dodać black - Eyed peas, bulion, i wszystko się przez pomidory. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż groch będą miękkie. Czas będzie się różnić w zależności od wieku grochu, ale liczyć na co najmniej 75 minut, i dodać więcej bulionu, jeśli wygląda na to, że jest coraz suche. Gdy groszek jest miękki, sprawdź przyprawę i dodaj więcej do smaku (jest to dobry czas, aby zwiększyć ciepło, dodając więcej proszku chipotle).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Chipotle Chile PieprzMielony Chipotle Chile Pieprz
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
6
Dodaj kukurydzę i quinoa i gotować, aż quinoa jest miękka, co najmniej 20 protokół. (Jeśli chili wydaje się zbyt "soupy", gotować odkryć garnek; w przeciwnym razie, zachować go przykryte.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8
Podawać z wyciśniętym sokiem z limonki lub plasterkami awokado, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia37
Magazyn