Przepis Black-Eyed Pea Chili z Quinoan i kukurydzy może zaspokoić swoje Amerykańskie pragnienie w około 2 godziny i 15 minut. Na 1,54 zł za porcję, otrzymujesz zupę, która serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz kakao w proszku, paprykę, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kiełbasa & Black Eyed Pea Chili, Chili z wołowiną i czarnym groszkiem, oraz Black - Eyed Pea & Sausage Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać duży, nieprzywierający holenderski piekarnik lub garnek chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
4
Dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®
5
Dodać black - Eyed peas, bulion, i wszystko się przez pomidory. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż groch będą miękkie. Czas będzie się różnić w zależności od wieku grochu, ale liczyć na co najmniej 75 minut, i dodać więcej bulionu, jeśli wygląda na to, że jest coraz suche. Gdy groszek jest miękki, sprawdź przyprawę i dodaj więcej do smaku (jest to dobry czas, aby zwiększyć ciepło, dodając więcej proszku chipotle).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Chipotle Chile Pieprz
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
6
Dodaj kukurydzę i quinoa i gotować, aż quinoa jest miękka, co najmniej 20 protokół. (Jeśli chili wydaje się zbyt "soupy", gotować odkryć garnek; w przeciwnym razie, zachować go przykryte.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8
Podawać z wyciśniętym sokiem z limonki lub plasterkami awokado, w razie potrzeby.