Black Bottom Pie I
Black Bottom Pie mogę być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 521 kalorii, 9g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żelatynę, półsłodkie chipsy czekoladowe, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 25%. Spróbuj Szarlotka czarna, Ciasto Czarne Dno, oraz Babeczki Z Czarnym Dnem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i odstawić na bok.
W małym rondlu wymieszaj skrobię kukurydzianą, 3/4 szklanki cukru, mleko i żółtka. Gotować, mieszając, aż będzie bąbelkowy i gęsty.
Zdjąć z ognia i dodać wanilię. Podzielić mieszaninę na pół.
Dodać czekoladę do połowy i mieszać, aż się stopi i będzie gładka.
Wlać do skorupy ciasta. Wyluzuj.
Mieszaninę żelatyny wymieszać z drugą połową mieszaniny gorącego żółtka. Wymieszać z rumem. Schłodzić, aż będzie lekko gęsta.
Ubić białka aż do uzyskania miękkich szczytów. Stopniowo dodawać pozostałe 1/2 szklanki cukru i ubijać na sztywne szczyty. Złóż do częściowo ustawionej mieszaniny żelatyny / rumu. Schłodzić, aż mix będzie kopiec, a następnie łyżką do skorupy ciasta na wierzchu warstwy czekolady. Wyluzuj przez noc.