Biszkopt z żurawiną i pistacjami
Przepis żurawinowy i pistacjowy biszkopt może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 2 godziny i 55 minut. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 128 kalorii. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, cukier granulowany, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Biszkopt Żurawinowy Pistacjowy, Biszkopt żurawinowo-pistacjowy, oraz Biszkopt Żurawinowy Pistacjowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; odstawić.
Wymieszać odmierzoną mąkę, proszek do pieczenia i sól w średniej misce, aby rozbić grudki i napowietrzyć; odstawić.
Umieść cukier i masło w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i ubijaj na średniej prędkości, aż będzie puszyste i jasne, około 3 minut. Zatrzymać mikser i zeskrobać trzepak i boki miski gumową szpatułką.
Dodać jajka, skórkę i wanilię i wymieszać do połączenia, około 1 minuty. Zatrzymać mikser i zeskrobać trzepak i boki miski za pomocą gumowej szpatułki.Włącz mikser do niskiego poziomu i powoli dodaj zarezerwowaną mieszaninę mąki, mieszając aż do połączenia.
Dodać żurawinę i pistacje i wymieszać do równomiernego połączenia.Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i podzielić na 2 równe porcje. Używając rąk i w razie potrzeby polewając je, uformuj każdą porcję w 10 --1-1/2- calowy prostokąt.
Przenieść prostokąty na przygotowaną blachę do pieczenia.
Piec do jasnego złocistego brązu, o 30 protokół.
Wyjmij patelnię do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia przez 15 minut. W międzyczasie zmniejsz temperaturę piekarnika do 149°.
Usuń prostokąty na deskę do krojenia (zarezerwuj blachę do pieczenia i pergamin). Za pomocą ząbkowanego noża, przeciąć każdy prostokąt w poprzek na niewielkiej przekątnej na kawałki o grubości 1/2 cala, które mają około 4 cale długości. Odrzuć elementy końcowe.
Umieść pozostałe kawałki płasko na zarezerwowanej blasze do pieczenia, rozstaw je co najmniej 1/4 cala od siebie.
Piec przez 15 minut. Flip biszkopty i piec, aż szczyty są suche w dotyku i światło złoty brąz, o 15 minut więcej.
Umieść blachę do pieczenia na stojaku z drutu i niech biszkopty ostygną całkowicie na blasze, co najmniej 30 minut.Roztopić czekoladę, jeśli używasz, w małym rondlu na małym ogniu. (Alternatywnie, roztopić czekoladę w kuchence mikrofalowej, mieszając co 30 sekund, aby uniknąć przypalenia.)
Przenieś go do małej plastikowej torebki zamykanej, wyciąć około 1/16 cala od jednego dolnego rogu i skropić czekoladę nad biszkoptem w zygzakowaty wzór.
Niech biszkopty siedzieć, aż czekolada ustawi, o 30 protokół. Ciasteczka mogą być przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 1 tygodnia.