Biszkopt Żurawinowo-Pomarańczowy
Need a deser bezmleczny i wegetariański? Żurawinowo-pomarańczowe biszkopty mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 40 i kosztuje 9 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 76 kalorii. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka cukru, sody oczyszczonej, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 12%. Spróbuj Cranberry Orange Biscotti, Biszkopt pomarańczowy i żurawinowy, oraz Biszkopt Żurawinowo-Pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. w dużej misce wymieszaj cukier, olej, skórkę pomarańczową, wanilię i jajka. Wymieszać pozostałe składniki.
Ciasto ułożyć na lekko posypanej mąką powierzchni. Zagnieść na gładką masę. Na nieprzetworzonym arkuszu ciasta kształtuj połowę ciasta na raz w prostokąt o wymiarach 10x3 cali.
Piec 25 do 30 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić na blasze 15 minut.
Pokrój prostokąt w poprzek na plasterki 1/2 cala. Włącz plastry Wyciąć Boki w dół na arkuszu cookie.
Piec około 15 minut dłużej, obracając raz, aż chrupiące i jasnobrązowe. Natychmiast usuń z arkusza cookie do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.