Bisque ze szparagami z kolosalnego kraba
Przepis na Bisque ze szparagami z kolosalnego kraba można przygotować w około 1 godzinę i 25 minut. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 612 kalorii, 26 g białka i 42 g tłuszczu każda. Za 4,24 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę pescatariańską. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka soli i pieprzu, majonezu, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 69%. Wypróbuj Bisque ze szparagami, Bisque z kraba i Bisque z kraba, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj bulion i liście laurowe. Gotuj szparagi do miękkości i dodaj do bulionu. Rozpuść masło w osobnym rondlu i delikatnie podsmaż cebulę, seler i marchewkę (mirepoix) do miękkości, następnie stopniowo dodawaj mąkę (niereaktywnym naczyniem, np. drewnianą łyżką) i gotuj, aż będzie przypominać zasmażkę.
Przełożyć do garnka z bulionem, aby zagęścić zupę.
Gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut.
Usuń liście laurowe z zupy. *Zmiksuj na puree za pomocą blendera zanurzeniowego lub partiami w blenderze lub robocie kuchennym.
Do zupy dodać śmietanę, podgrzewać na małym ogniu.
Aby przygotować suflet krabowy, wymieszaj kraba, majonez, tymianek, sól i pieprz i wyciśnij świeży sok z cytryny, starając się nie rozbić grudek mięsa krabowego.
Połóż łyżkę mięsa krabowego na środku miski z zupą i polej nią zupę szparagową.
Udekoruj cząstką cytryny.
Zdjąć płyn z ognia i pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 5 minut.
Przelej płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż do połowy. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywki. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje eksplozje ciepła.
Połóż ręcznik na wierzchu maszyny, wykonaj kilka impulsów, a następnie przetwarzaj na dużej prędkości, aż masa będzie gładka.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio
Krab bardzo dobrze komponuje się z Chardonnay, Riesling i Pinot Grigio. Schłodzony krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepły krab (szczególnie z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Extra Dry. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.