Małże i koper Bisque może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 360 kalorii. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś kostki marchew, wino, pasta pomidorowa i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest solidne. Podobne przepisy to Bisque z małży i kopru włoskiego, Mussel Bisque, oraz Mussel Bisque.
Instrukcje
1
Połącz małże i wino w dużym garnku.Przykryć; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż małżyotwarte, o 5 minut (wyrzucić wszelkie, które donot otworzyć). Używając szczypiec, przenieś do largebowl.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Garnek
2
Wlać płyn do gotowania przez sitko na 8-filiżankę miarki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
3
Dodaj enoughclam juice do gotowania płynu do pomiaru 5cups.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok
4
Usuń małże z muszli; umieść małą miskę. Odrzuć pociski. Przykryć małże i schłodzić, aż będzie gotowy do użycia, do 8 godzin.Roztopić 2 łyżki masła w dużychducepan na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Masło
Muszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj 1 1/2 szklanki kostki włoskiego i marchew; smażyć, aż fennelis lekko zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
6
Dodatki; smażyć do miękkości, o 4 protokół.
7
Dodaj mieszankę soku z małży, ryż, pomidor, tymianek i liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia.Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; częściowo przykryć i dusić, aż ryż będzie miękki, mieszając ok. 25 minut. Liść Discardbay. Lekko schłodzić. Praca w partiach, puree w blenderze. Wróć do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
Liście Laurowe
Tymianek
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Tymczasem stopić 1 łyżka masła w małej patelni nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodaj 1 szklanka kostki kopru włoskiego; smażyć do chrupkości, o 7 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper Włoski
Pieprz
10
Zdjąć z ognia. do przodu
11
Mieszanka Bisque i podsmażony koper można bemade 8 godzin do przodu. Lekko schłodzić. Chillbisque mieszaniny odkryte do zimna, thencover i przechowywać schłodzone. Okładka i chillfennel. Przynieś mieszankę bisque do simmerbeprzed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bisque
Koper Włoski
12
Dodaj śmietanę do ubijania, brandy, imussels do mieszanki bisque; doprowadzić do duszenia.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Chochlik na 6 misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Krem Do Bicia
Bisque
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Posypać smażone cebule kopru włoskiego na bisque.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bisque
14
Udekoruj posiekanymi liśćmi orzecha włoskiego i pietruszką, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
1
Spróbuj ostrego białego wina z bisque. Lubimy bardzo przystępne
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.