Biały Kurczak Chili

Biały Kurczak Chili
Biały kurczak Chili może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten bezglutenowy przepis służy 9 i kosztuje 1,61 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś piersi z kurczaka, czosnek, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. 404 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to 6th Annual Chili Contest: wpis # 6-Crock Pot Jalapeno Popper White Chicken Chili, Chipotle Biały kurczak Chili z kukurydzą i białą fasolą {bezglutenowy}, oraz Białe Chili z kurczakiem.

Instrukcje

1
W rondlu 4-quart lub holenderskim piekarniku rozgrzać olej na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać cebulę, czosnek i kurczaka; gotować i mieszać, aż kurczak nie będzie już różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Wymieszać pozostałe składniki z wyjątkiem sera i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
4
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; dusić 10 do 15 minut do mieszania smaków, mieszając od czasu do czasu.
5
Aby służyć, łyżka chili do zupy miski. Top każdej porcji z serem i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Marques de Caceres Cava. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Marques de Caceres Cava
Marques de Caceres Cava
Blady słomkowy kolor ożywiony drobnymi pęcherzykami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioche. Uroczy i okrągły w ustach o orzeźwiającej, zbalansowanej strukturze. Żywe wykończenie, które podkreśla jego drobne bąbelki.Orzeźwiający aperitif, ten Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronem, ryżem, pikantnymi daniami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia16
Magazyn