Biała czekolada Marietta Macadamia Biscotti
Jeśli chcesz dodać więcej Śródziemnomorski przepisy do twojego pudełka z przepisami, Biała czekolada Marietta Macadamia Biscotti może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis serwuje 100 i kosztuje 15 centów za porcję. Ten deser ma 76 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Mieszanka mąki, ekstraktu wanillanowego, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 42 powie, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 10%, to danie można poprawić. Podobne przepisy to Biała czekolada Marietta Macadamia Biscotti, Biały Chip Macadamia Lemon Biscotti, oraz Pomarańczowa Czekolada Macadamia Biscotti.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Nasmaruj blachę do ciastek lub wyłóż papierem do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj masło i cukier na puszystą masę. Ubij jajka, wanilię i amaretto. W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj mąkę z mieszanką masła. Złóż orzechy i chipsy z białej czekolady.
Podziel ciasto na 4 równe części.
Umieść każdą 1/4 ciasta na blasze i uformuj kłody o długości około 14 cali i szerokości 1 1/2 cala.
Piec 25 minut w nagrzanym piekarniku, aż będzie bardzo lekko brązowy. Ostudzić i pokroić po przekątnej na plastry 1/2 cala. Ułóż plastry na blasze do pieczenia i kontynuuj pieczenie 8 minut, aż uzyskasz złoty kolor.
Polecane wino: Vin Santo, Tawny Port
Biscotti można łączyć z Vin Santo i Tawny Port. Vin santo to najbardziej tradycyjne połączenie biscotti-możesz tam zanurzyć biscotti! Tawny port jest równie dunkable. Możesz spróbować Faire La Fete Cremant de Limoux. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![Faire La Fete Cremant de Limoux]()
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn, Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką gruszkową, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami wieprzowymi i musem jabłkowym.Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir