Bezmięsny sos do spaghetti

Bezmięsny sos do spaghetti
Bezmięsny sos do spaghetti to przepis bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański na 10 porcji. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 11 g białka i 3 g tłuszczu. Za 1,17 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, cukru, ząbków czosnku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Świetnie sprawdza się jako sos. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 71%, to danie jest solidne. Domowy bezmięsny sos do spaghetti, domowy bezmięsny sos do spaghetti i domowy bezmięsny sos do spaghetti są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużym garnku do zupy lub w holenderskim piekarniku podsmaż cebulę, zieloną paprykę, seler i czosnek na oliwie, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Dodać pomidory, grzyby, sos pomidorowy, koncentrat pomidorowy, wino lub wodę, cukier, ocet i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 1-1/2 godziny. Wyrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Podawać na spaghetti.
Składniki, których będziesz potrzebować
SpaghettiSpaghetti

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)425Orzechy dowolne (posiekane)sos pomidorowy puszkasos pomidorowy puszka101Orzechy dowolne (posiekane)seler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę1kgsspaghetti gotowane na gorącospaghetti gotowane na gorąco11 funt cukinii,rozmaryn suszony, rozgniecionyrozmaryn suszony, rozgnieciony2(zima)mielona świeża bazylia lub 2 łyżeczki suszonej bazyliimielona świeża bazylia lub 2 łyżeczki suszonej bazylii1926 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojone świeże pieczarkipokrojone świeże pieczarki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona świeża pietruszkamielona świeża pietruszka2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone298Orzechy dowolne (posiekane)zielona papryka pokrojona w kostkęzielona papryka pokrojona w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów320Orzechy dowolne (posiekane)cebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielone świeże oregano lub 1 łyżeczka suszonego oreganomielone świeże oregano lub 1 łyżeczka suszonego oregano01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata340Orzechy dowolne (posiekane)puszki każdy) pasta pomidorowapuszki każdy) pasta pomidorowa596Orzechy dowolne (posiekane)pokrojone w kostkę świeże pomidorypokrojone w kostkę świeże pomidory1206 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiBurgundy wine or waterBurgundy wine or water
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia41
Rodzaje PotrawSos
Magazyn