Bezglutenowy Wtorek: Wegańskie Ciasteczka Czekoladowe
Bezglutenowe wtorek: wegańskie ciasteczka czekoladowe jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie deser. Jedna porcja zawiera 210 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Przepis ten zachwycił 288 osób. Mieszanka cukru granulowanego, brązowy cukier, wegańskie i / lub wolne od alergenów chipsy czekoladowe, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wtorek bezglutenowy: ciasteczka czekoladowe dla dwojga (lub jednego), Wegańskie Bezglutenowe Ciasteczka Czekoladowe, oraz Najlepsze wegańskie i bezglutenowe ciasteczka czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Środkowe stojaki piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż blachę do pieczenia z pergaminem.
W małej misce ubijamy zmielony len i gorącą wodę. Odstawić.
W średniej misce wymieszać mąkę sorgo, brązową mąkę ryżową, sodę oczyszczoną i sól.
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie łopatkowe (lub dużą miskę), śmietanę razem skracającą i cukry na średniej prędkości. Krem, aż powstanie gęsta pasta, około 30 sekund.
Dodać mieszankę lnu i wanilię. Krem, aż mieszanina będzie lekka i puszysta, około 45 sekund.
Zatrzymać mikser i zeskrobać dno i boki miski.
Dodać suche składniki. Włącz mikser na średnią prędkość.
Wymieszać, aż ciasto uformuje się, około 30 sekund. Wyłącz mikser i dodaj chipsy czekoladowe. Włącz mikser na niską prędkość.
Wymieszać, aż żetony są połączone, o 15 sekund.
Upuść ciasto, około jednej łyżki każdy, na przygotowaną blachę do pieczenia, o dwa cale od siebie.
Piec, aż ciasteczka będą złotobrązowe i aromatyczne, około 14 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika i pozostaw ciasteczka do ostygnięcia na patelni przez dwie minuty. Za pomocą metalowej szpatułki przenieś ciasteczka do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć. Przechowuj pliki cookie w hermetycznym pojemniku do czterech dni.