Bezglutenowy Karczoch Bazylia Frittata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać bezglutenowe Karczoch bazylia Frittatan spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś sól, jajka, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bezglutenowa Sałatka Z Karczocha Panzanella, Letnie Frittata z karczochem, pomidorem i bazylią, oraz Łatwe, bezglutenowe, bezmleczne karczochy Marty Sasinowskiej.
Instrukcje
Karczochy pokroić na ćwiartki. W 10-calowej żaroodpornej patelni nonstick rozgrzej olej na średnim ogniu (jeśli nie używasz patelni nonstick, zwiększ olej do 2 łyżek stołowych).
Dodać cebulę, czosnek, bazylia i pietruszka; gotować 3 minuty, często mieszając, aż cebula będzie miękka. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
W średniej misce ubić jajka, sól i pieprz, aż do wymieszania.
Wlać mieszankę cebuli. Ułożyć karczochy na wierzchu mieszaniny jaj. Przykryć; gotować przez 7 do 9 minut lub do momentu, aż jajka będą ustawione wokół krawędzi i zaczną brązowieć na dole (mieszanina jaj będzie niegotowana na górze).
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Broil frittata z góry o 5 cali od ciepła o 3 minut lub aż jajka są gotowane na górze i jasnobrązowy. (Frittata będzie nadmuchać podczas pieczenia, ale upadnie po usunięciu z brojlerów.)