Bezglutenowe Brownie Z Sorgo
Przepis bezglutenowe Sorgo Brownies jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Ten przepis służy 24. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 68 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Jeśli masz sól, mąkę sorgo, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Chleb Owsiany bezglutenowy (lub Sorgo), Bezglutenowe Ciasto Sorgo, oraz Ciasto rabarbarowe bezglutenowe z sorgo.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej. Rozgrzej piekarnik do 163°. Spryskaj 13-przez 9-calową patelnię sprayem do gotowania.
Połącz cukier granulowany, mąkę sorgo, skrobię ziemniaczaną, kakao w proszku, sól, proszek do pieczenia i gumę ksantanową w misce robota kuchennego. Proces przez minutę.
Dodaj olej roślinny, jajka i wodę. Zmiksować aż do całkowitego połączenia. Ciasto będzie grube.
Mieszanie ręcznie: w dużej misce, ubij razem cukier granulowany, mąkę sorgo, skrobię ziemniaczaną, kakao w proszku, sól, proszek do pieczenia i gumę ksantanową.
Dodaj olej roślinny, jajka i wodę.
Trzepaczka do całkowitego połączenia. Ciasto będzie grube.
Rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni.
Piec, aż wykałaczka włożona do środka ciasteczka wychodzi z tylko kilka wilgotnych okruchów przylegających do niego, o 40 protokół. Pozostawić ciasteczka do ostygnięcia na patelni. Gdy ostygnie, pokroić w 24 kwadraty i podawać. Przechowywać ciasteczka w hermetycznym pojemniku na ladzie do trzech dni. Schłodzone ciasteczka można zamrażać do sześciu tygodni.