Bezglutenowe Babeczki Z Jagodami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać bezglutenowe jagodowe Ciasto Muffin spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 296 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, cukier granulowany, mąka sorgo plus jedna łyżka stołowa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Babeczka Jagodowa Z Mąką Migdałową Bezglutenowa, Tort Z Jagodami-Bezglutenowy, oraz Tort Śniadaniowy Bezglutenowy Borówkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. lekko spryskaj 9-calową kwadratową patelnię do pieczenia za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania.
Wskazówki Dotyczące Robota Kuchennego
Połącz 1 1/3 szklanki mąki sorgo, cukier granulowany, słodka mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, proszek do pieczenia i sól w misce dużego (14 filiżanki) robota kuchennego. Puls do połączenia.
Dodaj masło. Pulsuj, aż nie będą widoczne duże kawałki masła. Mieszanina powinna wyglądać jednorodnie.
Dodać jajka. Puls do połączenia.
Mieszanina będzie sucha. Czy robot kuchenny działa, dodaj mleko i wanilię przez rurkę paszową. (Jeśli robot kuchenny nie ma rurki do karmienia, dodaj mleko w czterech dodatkach, dokładnie mieszając między każdym dodatkiem.
Dodać wanilię z końcowym dodatkiem mleka.) Po dodaniu mleka wymieszaj ciasto przez minutę. Za pomocą elastycznej szpatułki przenieś ciasto do dużej miski do mieszania. Wrzucić jagody z pozostałą mąką sorgo. Delikatnie złóż jagody.
Miska do mieszania wskazówki wrzucić jagody z pozostałą mąką sorgo. Przełącz z powrotem na drewnianą łyżkę i delikatnie złóż jagody.
Połącz 1 1/3 szklanki mąki sorgo, cukier granulowany, słodka mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, proszek do pieczenia i sól w dużej misce.
Masło pokroić na suche składniki za pomocą widelca lub foremki do ciast, aż nie pozostaną duże kawałki masła. Mieszanina powinna czuć się piaszczysta i trzymać się razem, jeśli naciśnięty. Używając drewnianej łyżki (lub przełącznika na mikser elektryczny), wymieszaj jajka. Ciasto będzie suche. Przełącz na trzepaczkę do balonów.
Dodać mleko w czterech dodatkach, dokładnie mieszając między każdym dodatkiem.
Dodać wanilię z końcowym dodatkiem mleka. Po dodaniu mleka ubijamy ciasto na minutę. Wrzucić jagody z pozostałą mąką sorgo. Przełącz z powrotem na drewnianą łyżkę i delikatnie złóż jagody.
Piec, aż ciasto będzie złocisto brązowy i tester ciasto włożone do środka ciasta wychodzi czysty, około jednej godziny.
Wyjąć patelnię z piekarnika i umieścić na stojaku z drutu do ostygnięcia.
Pokroić w kwadraty i podawać. Przechowuj resztki ciasta przykryte na blacie do trzech dni.