Bezglutenowa pizza z ananasem i szynką to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 539 kalorii, 21g białka, oraz 17g tłuszczu. Za 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wystarczy mieszanka Goudy, cebuli, ziemniaków i garści innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Bezglutenowa pizza Taco z bezglutenową skórką do pizzy Udi, Mint Chocolate Chip Brownie Pizza + Pizza Bar Dinner Nights (bezmleczne i bezglutenowe!), oraz Bezglutenowe Bułeczki Do Pizzy-Plus 5 Powodów, Dla Których Twoje Dzieci Powinny Jeść Bezglutenowe.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: ricer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
2
Ustaw kamień do pizzy lub blachę do pieczenia na ruszcie piekarnika w dolnej trzeciej pozycji i rozgrzej do 500 stopni F. podziel ciasto do pizzy na 2 kulki. Spryskaj blachę do pieczenia sprayem do gotowania i wyciśnij każdą kulkę w cienką 10-calową rundę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
(takie Jak Kurki, Shiitake, Enoki I Cremini)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
3
Połóż blachę do pieczenia na rozgrzanym kamieniu i piecz, aż ciasto zacznie brązowieć na dnie i brzegach, około 10 minut dla bardziej miękkiej skórki lub około 15 minut dla bardziej chrupiącej skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
4
Wyjmij i lekko ostudź.
5
W międzyczasie wrzuć cebulę i sok z limonki do małej miski i odstaw w temperaturze pokojowej, aż cebula stanie się różowa i lekko zmięknie, około 10 minut. Szczep.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Podziel sos do pizzy, Goudę, boczek i ananasa między 2 skórki do pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Cienko Pokrojonego, Częściowo Odtłuszczonego Sera Mozzarella
Sos Do Pizzy
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Gouda
7
Piec na rozgrzanym kamieniu, aż skórka będzie złotobrązowa, a Gouda się rozpuści, 8 do 10 minut. Na wierzch z marynowaną cebulą i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Cebula
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Gouda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
8
Pokrój każdą pizzę na 4 plastry i podawaj.
9
Przykryj ziemniaki wodą w średnim garnku. Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości widelca, około 25 minut; usunąć. Gdy ziemniaki ostygną wystarczająco, aby je obsłużyć, zdejmij skórkę i przeprowadź ziemniaki przez ricer ustawiony na dużej misce (powinien mieć około 2 filiżanek). Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
10
Wymieszaj ciepłą wodę, agawę i drożdże w miarce lub małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
0,5 łyżeczki Soli
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Odstaw, aż u góry rozwinie się niewielka warstwa piany, 3 do 5 minut. (Jeśli tak się nie stanie, wyrzuć i spróbuj ponownie z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
12
Dodaj ziemniaki, mąkę ryżową, skrobię z tapioki i 3/4 łyżeczki soli do miski miksera stojącego wyposażonego w nasadkę łopatkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Ryżowa
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Mieszaj na średnich obrotach, aż mieszanina się połączy i utworzy drobny, kruchy posiłek. Kontynuując mieszanie na średnim poziomie, dodaj białko i olej, powoli skrop mieszankę drożdżową i mieszaj, aż ciasto się połączy (będzie lekko lepkie). Miskę szczelnie przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce, aż ciasto wzrośnie o połowę, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Uformuj ciasto w 2 lub 4 kulki, na małą lub średnią pizzę, a następnie ugotuj je według uznania lub dobrze zawiń i zamroź do 1 miesiąca. Rozmrozić zamrożone ciasto w temperaturze pokojowej, następnie uformować i ugotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Wino Sangiovese, Shiraz i Barbera to świetny wybór na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, takiego jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Jednym z win, które można spróbować, jest Winiarnia Cardella Sangiovese. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.